Mūžībā aizgājis pieredzējušais sporta žurnālists Arturs Vaiders • IR.lv

Mūžībā aizgājis pieredzējušais sporta žurnālists Arturs Vaiders

19
Arturs Vaiders (no labās) kopā ar kolēģi Dāvidu Ernštreitu, filmas ''Latvijas futbolam 100'' autori, tāda paša nosaukuma grāmatas prezentācijā 2006.gada decembrī. Foto: Gatis Dieziņš, LETA

Ilggadējais ”Dienas” sporta nodaļas vadītājs izveidoja portālu un filmu

Pēc cīņas ar slimību pirmdien, 3.oktobrī, 61 gada vecumā mūžībā aizgājis ilggadējais Latvijas sporta žurnālists Arturs Vaiders, paziņojusi Latvijas Futbola federācija, vēsta aģentūra LETA. Vaiders ilgus gadus bija laikraksta “Diena” sporta nodaļas vadītājs, pēc tam veidoja savu interneta portālu “parsportu.lv”, visdziļākās zināšanas viņam bija par futbolu.

Arturs Vaiders piedalījās dažādos projektos, ieguldot savas zināšanas sporta izpētē. 2006.gadā klajā nāca viņa un kolēģa Dāvida Ernštreita veidota filma ”Latvijas futbolam 100”. 

Arturs rakstījis arī žurnālam “Ir” un daudzus gadus bijis redakcijas žurnālistu kolēģis laikrakstā “Diena”. Sērās esam kopā ar Artura ģimeni un pieminam viņu ne tikai kā izcili daudzpusīgu sporta žurnālistu, bet arī atsaucīgu un sirsnīgu darba biedru, kuru nekad nepameta humora izjūta. 

Šovasar Vaiders apmeklēja Riodežaneiro olimpiskās spēles, kas bija jau divpadsmitās viņa mūžā. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas viņš apmeklēja visas Ziemas olimpiskās spēles, bet no vasaras Olimpiādēm izlaida vienīgi pasākumus Barselonā un Atēnās.

“Mana pirmā saskarsme ar olimpismu bija tālajā 1964.gadā, kad mācījos 3.klasē mazajā Āmuļu astoņgadīgajā skolā un tur tika rīkots konkurss par olimpiskajām spēlēm, kas tajā rudenī notika Tokijā. Mani tas aizrāva,” nesen savā “Facebook” profilā bija ierakstījis Vaiders. “Līdz tam biju fiziski diezgan vājš puika, kas skriešanā reizēm pat zaudēja klases meitenēm. Daudz iedvesmas deva Janīna Kursīte, ar kuras brāli mācījos vienā klasē. Spēlējām futbolu, basketbolu, lasījām.”

“No nākamā gada aprīļa pasūtīju laikrakstu “Sports”. Sāku arvien vairāk trenēties, paldies Jānim Žukovskim, kura vairs nav šajā saulē, kurš iemācīja spēlēt futbolu, hokeju. Mani stadioni bija pļavas un tikko novāktie kartupeļu lauki. Liels sportists no manis nesanāca, taču manis sasniegtais Vārkavas vidusskolas rekords tāllēkšanā noturējās vairāk par 40 gadiem,” stāstīja žurnālists.

Komentāri (19)

andrejs 03.10.2016. 14.28

Kāda nelaime, vēl tik jauns. Vaiders bija viens no retajiem latviski noskaņotajiem sporta žurnālistiem Latvijā. Līdzjūtība sievai.

+6
0
Atbildēt

0

Optiskais Tēmeklis 03.10.2016. 17.26

IR, fotoparakstā pat pēc nāves atļaujaties atstāt nelabotu kļūdu? Patiesībā pat divas, jo pamatteksta autors vārda rakstībā diez, vai kļūdījies.

Skaitāties taču kolēģi.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu