Varēs sodīt par informācijas nesniegšanu VID par aizdomīgiem darījumiem • IR.lv

Varēs sodīt par informācijas nesniegšanu VID par aizdomīgiem darījumiem

23
Foto: pixabay.com

Par aizdomīgiem darījumiem uzņēmumam varēs uzlikt naudas sodu līdz 5% no iepriekšējā pārskata gada neto apgrozījuma, ja tas pārsniedz vienu miljonu eiro.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā tiks paredzēs sods par informācijas nesniegšanu Valsts ieņēmumu dienestam (VID) par aizdomīgiem darījumiem, šādu priekšlikumu šodien atbalstīja valdība.

Sagatavotie grozījumi kodeksā paredz, ka par likumā noteiktās informācijas nesniegšanu VID par aizdomīgiem darījumiem varēs uzlikt naudas sodu līdz 5% no iepriekšējā pārskata gada neto apgrozījuma, ja iepriekšējā pārskata gada neto apgrozījums pārsniedz 1 000 000 eiro.

Savukārt sodu līdz 5000 eiro varēs uzlikt, ja iepriekšējā pārskata gada neto apgrozījums vai apgrozījums no saimnieciskajiem darījumiem iepriekšējā pārskata gadā nepārsniedz 1 000 000 eiro.

 

Komentāri (23)

dzeris49 30.09.2016. 11.34

Muļķuzeme iet Krievijas pēdās, kā jau ierasts pēdējā laikā.

Tā vietā, lai reāli cīnītos ar korupciju, pieņem kādas dekoratīvas normas, kuras, saprotams, var piemērot att. uz “ienaidniekiem”, bet, attiecībā uz “draugiem” var arī nepiemērot, jo kā tad to vispār var pierādīt?

“Draugiem” viss, “ienaidniekiem” likums – kurš to teica?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu