Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

5
NULL

 


VĒSTURE.
ANNE APLBAUMA. DZELZS PRIEKŠKARS. AUSTRUMEIROPAS PAKĻAUŠANA: 1944-1956. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Amerikāņu vēsturniece, žurnāliste, Pulicera prēmijas laureāte analizē sociāli politiskos, ekonomiskos un kultūras procesus pēckara Polijā, Ungārijā un Austrumvācijā. Grāmata ir moderna akadēmiskā pētījuma paraugs – tā balstās uz nopietnām avotu studijām, bet uzrakstīta saistoši plašai auditorijai. Pieejama e-grāmata. Apgāda cena 24,98 €.

DZEJA. HARDIJS LEDIŅŠ. JURIS BOIKO. ŪDENSLĪDĒJS. IZDEVNIECĪBA LIELS UN MAZS. Ģimenes kopējās lasīšanas grāmata, kurai nav vecuma ierobežojuma – to var lasīt gan bērni, gan pieaugušie -, vēlas padarīt pieejamus 80. gadu avangardistu dzejoļus, kas pazīstami no Nebijušu sajūtu restaurācijas darbnīcas (NSRD) un grupas Dzeltenie pastnieki dziesmu ierakstiem. Apgāda cena 6,50 €.

MĀKSLA. SANDRA KRASTIŅA. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. Gleznotājas daiļradei veltītajā albumā apkopoti darbi no 20. gadsimta 80. gadiem līdz šim gadam, kā arī Valda Ābola, Jāņa Taurena raksti un Laimas Slavas intervija ar Sandru Krastiņu. Dzīves dati, bibliogrāfija un pilns tekstu tulkojums angļu valodā. Apgāda cena 18 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu