Sudraba: Deputātu budžeta kvotas ir publiski atzīta korupcija • IR.lv

Sudraba: Deputātu budžeta kvotas ir publiski atzīta korupcija

30
Inguna Sudraba. Foto: Ieva Lūka, LETA

Valdības partijas ar nodokļu maksātāju naudu vairojot savu popularitāti maznozīmīgos projektos

Deputātu budžeta kvotas ir publiski atzīta korupcija, tādu viedokli šorīt LTV “Rīta panorāmā” pauda opozīcijas partijas “No sirds Latvijai” līdere Inguna Sudraba. Jau vēstīts, ka nākamā gada budžetā tā dēvētajām deputātu kvotām iecerēts atvēlēt 2,8 miljonus eiro. LNT rīcībā esošā oficiāli neapstiprinātā informācija liecina – pašvaldību vēlēšanu gadā individuāli vienam koalīcijas deputātam iecerēts piešķirt 20 000 eiro.

Sudraba sacīja, ka nav jau slikti, ja kāds politiķis izdara ko labu savam novadam, taču tam nevajadzētu notikt par valsts naudu, citē aģentūra LETA. Pirms nākamā gada pašvaldību vēlēšanām viņa sagaida politiķu dižošanos “uz urrā”, kad katrs valdošās koalīcijas politiķis centīsies “pārgriezt kādu lentīti” par budžeta naudu atbalstītā projektā.

Kopumā gan Sudraba, gan cits opozīcijas politiķis Latvijas Reģionu apvienības (LRA) pārstāvis Mārtiņš Bondars valdības darbu vērtēja ļoti kritiski. Bondars kā sliktus lēmumus nosauca valdības mēģinājumu par katru cenu Valsts ieņēmumu dienesta vadībā iebīdīt apšaubāmu amatpersonu, zemkopības ministra organizēto ”kaktu” tikšanos ar Krievijas pārstāvi, nesekmīgo gāzes tirgus liberalizācijas procesu. Savukārt Sudraba kritizēja valdības politiku izglītībā un veselībā.

Abi politiķi kritiski novērtēja Jaroslava Streļčenoka darbu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadībā, tomēr nesteidzās paziņot, kā balsos, ja Streļčenoks atkārtoti tiks virzīts atbildīgajam amatam.

Lūgts komentēt LRA zemos reitingus, Bondars paziņoja, ka viņš labāk dzīvojot ar zemu reitingu, bet cīnoties par Latviju, nevis ir kā Zaļo un zemnieku savienība, kurai reitingi ir augsti, bet korupcija valstī zeļ un plaukst.

Komentāri (30)

Anonīms 07.09.2016. 11.54

Tā ir čekistu laiku palieka.

Tam , kurš ziedos partijai, tam partija “ieškiebs” -naudiņu.

Zemiski līdz pretīgumam.

+7
-1
Atbildēt

0

Ozols 07.09.2016. 12.16

atliek piekrist.

+7
-1
Atbildēt

0

DD1 07.09.2016. 12.33

Tam jau konstruktīva opozīcija ir domāta, lai uzrādītu vadošās koalīcijas kļūdas. Šoreiz Sudraba pamatoti valdības darbu vērtē kritiski, kamēr Bondars no LRA visticamāk tikai ķer vilni.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu