Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Austrālijas zinātnieki Grenlandē atraduši fosilijas, kas liecina, ka dzīvība uz Zemes ir senāka, nekā šķitis. Atradums pierāda, ka tā pastāvējusi jau pirms 3,7 miljardiem gadu.

Nedēļas notikumi pasaulē

ASV prezidents Baraks Obama paziņojis Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, ka Maskavai piemērotās sankcijas par iebrukumu Ukrainā paliks spēkā, līdz tā mainīs savu nostāju un tiks īstenota Minskas vienošanās. Putins paudis gatavību rast risinājumu konfliktam un tikties ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko, savukārt Francijas prezidents Fransuā Olands pavēstījis, ka tiek gatavots jauns starptautisks samits Ukrainas konflikta apspriešanai.

Ņemot vērā, ka Krievijas militāro apbalvojumu piešķiršana strauji palielinājusies 2014. un 2015. gadā, secināms, ka kaujās Donbasā pret Ukrainas valdības karaspēku piedalījušies vairāki desmiti tūkstošu Krievijas karavīru, noskaidrojis starptautiskais pētnieciskās žurnālistikas centrs Bellingcat.

Brazīlijas Senāts nobalsojis par prezidentes Dilmas Rusefas atcelšanu no amata, vainojot viņu manipulācijās ar valsts budžetu. Līdz ar to pielikts punkts 13 gadus ilgajam kreisās Darba partijas valdīšanas posmam. Rusefas vietā stāsies prezidenta pienākumu izpildītājs Mišels Temers, kurš pārstāv centriski labējo Demokrātiskās kustības partiju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu