Rīgā, iespējams, tehnisku problēmu dēļ trolejbuss taranējis astoņas automašīnas (papild.) • IR.lv

Rīgā, iespējams, tehnisku problēmu dēļ trolejbuss taranējis astoņas automašīnas (papild.)

20
Foto: Rebeka Žeire, LETA

Negadījums notika Brīvības ielā

Svētdien Rīgā trolejbuss, iespējams, tehnisku problēmu dēļ taranējis astoņas automašīnas, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Negadījums notika Brīvības ielā. Tajā viegli cietis viens no automašīnas “Audi” vadītājiem.

Pašreizējā informācija liecina, ka negadījums noticis, iespējams, trolejbusa tehnisku iemeslu dēļ. Kādas problēmas trolejbusam varēja būt, policijā pagaidām nemin.

Policijas rīcībā arī nav informācijas, ka trolejbusa vadītājs būtu bijis alkohola reibumā. Par notikušo sākta resoriskā pārbaude.

SIA “Rīgas satiksme” (RS) pārstāvis Viktors Zaķis aģentūrai LETA skaidroja, ka pašlaik notiek izmeklēšana – gan dienesta, gan arī policijas. Viņš teica, ka negadījuma iemesls varēja būt gan tehniska problēma, gan cilvēciskais faktors vai vēl kas cits, bet to noskaidros izmeklēšanā un ekspertīzē.

Pašlaik avārijā iesaistītais trolejbuss atrodas tā dēvētajā arestā – tiks veiktas visas ekspertīzes, lai noskaidrotu, kas noticis. Cik ļoti trolejbuss cietis, varēs pateikt pēc ekspertīzes.

Zaķis piebilda, ka no savas puses RS sarūpēs visus nepieciešamos materiālus, arī trolejbusa videokameras un citus trolejbusa tehniskos datus, ko iesniegs policijai izvērtēšanai.

Trolejbusa šoferis pēc notikušās avārijas bijis šoka stāvoklī, piebilda Zaķis.

RS valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens teica, ka patlaban nav apstiprinājuma iepriekš publiski izskanējušai informācijai, ka trolejbusam nav nostrādājušas bremzes. Viņš gan norādīja, ka trolejbusiem esot dublēta bremžu sistēma, piemēram, elektriskā bremze un avārijas bremze. “Nav tā, ka būtu viena bremžu sistēma, tīri tehniski tas ir dublēts,” viņš piebilda.

“Būs ekspertīze, tad arī konstatēs, kas bija. Šis ir jaunais trolejbuss, kas aprīkots ar visām videonovērošanas kamerām, līdz ar to varēs arī pateikt, kādas bija vadītāja darbības un kāda bija situācija uz ceļa, un kurš pareizi vai nepareizi pieņēma lēmumu. Tas viss ir izmeklēšanā jānoskaidro,” uzsvēra Bemhens.

Bemhens arī norādīja, ka, ņemot vērā avārijas seku ietekmi uz trolejbusa vadītāju, no viņa pagaidām ticamus paskaidrojumus nav izdevies iegūt. “Vadītājs tobrīd bija pilnīgi neadekvāts, ātrā palīdzība ar viņu nodarbojās, tādēļ pagaidām tur nekādu sakarīgu paskaidrojumu nav,” uzsvēra uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.

(papildināta ar pēdējām 3 rindkopām)

 

Komentāri (20)

Ozols 15.08.2016. 14.59

Svarīga ziņa, paldies.

Labāk būtu pajautājuši Kučinskim, ko domā par ZZS ministru izgājienu.

+3
-1
Atbildēt

1

    jurisml_inbox_lv > Ozols 15.08.2016. 18.17

    tur nav ko jautaat , jo kučinskis ar bija tajaa zamlungaa pie lembes , kad leema par to kuriem buus jabučo roka kremļa kungiem

    0
    0
    Atbildēt

    0

Mārtiņš 15.08.2016. 14.22

Problēmas varētu būt arī vadītāja galvā. Labi ka cieta vienīgi bleķi un sanāca tāds provinciāls Nicas 14. jūlija terorakta atdarinātājums Rīgas svētku laikā.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu