ANO Krievijas priekšlikumu par uguns apturēšanu Alepo uzskata par bezjēdzīgu • IR.lv

ANO Krievijas priekšlikumu par uguns apturēšanu Alepo uzskata par bezjēdzīgu

27
Krievijas armijas ģenerālštāba ģenerālleitnants Sergejs Rudskojs sola 3 stundu ilgu uguns pārtraukšanu Alepo. Foto: AP/LETA

Krievija sola katru dienu uz trim stundām apturēt uguni Alepo

ANO izteikusi asu kritiku Krievijai par tās ierosinājumu Sīrijas kara skartajā pilsētā Alepo katru dienu trīs stundas pārtraukt bombardēšanu, ziņo Dw.de.

Trīs stundas nav pietiekami ilgs laiks, lai sniegtu kaut cik nozīmīgu palīdzību ielenktajiem iedzīvotājiem, trešdien Ņujorkā paziņoja ANO ģenerālsekretāra vietnieks humānās palīdzības jautājumos Stīvens Obraiens.

“Ko var paveikt trīs stundu laikā? ” retoriski vaicāja Obraiens. Viņaprāt, uguns pārtraukšana nepieciešama vismaz uz 48 stundām, tad iedzīvotājiem ar automašīnām varētu piegādāt humāno palīdzību, aizvest to uz Alepo un no turienes izvest cilvēkus uz drošu vietu.

Krievijas armija trešdien paziņoja, ka Alepo pilsētā Sīrijā katru dienu uz trim stundām tiks apturēta uguns, lai ļautu pilsētā ievest humānās palīdzības kravas.

“Lai konvojiem Alepo garantētu drošību, sākot ar rītdienu, no plkst.10 līdz 13 pēc vietējā laika tiks nodrošināts “humānais logs”, un tā laikā visa militārā karadarbība, aviācijas uzlidojumi un artilērijas triecieni tiks apturēti,” trešdien sacīja Krievijas armijas ģenerālštāba ģenerālleitnants Sergejs Rudskojs.

Pēdējo četru dienu laikā kaujās Alepo dienvidrietumos “kritis vairāk nekā 1000 nemiernieku karotāju, bet ievainoti aptuveni 2000”, viņš sacīja.

Caur Kastello iepirkšanās centru Alepo ziemeļu nomalēs ir izbūvēts ceļš, “lai garantētu drošību un organizētu pastāvīgas pārtikas, ūdens, degvielas, medikamentu un citu nepieciešamo preču piegādes pilsētas rietumiem un austrumiem”, viņš sacīja.

“Mēs atbalstām ANO priekšlikumu ieviest kopīgu kontroli humānās palīdzības piegādēm Alepo iedzīvotājiem pa Kastello ceļu,” sacīja Rudskojs.

Kad jūnijā Alepo ar jaunu spēku atsākās kaujas, valdības karaspēks slēdza Kastello ceļu – pēdējo transporta artēriju uz nemiernieku kontrolētajiem pilsētas austrumiem.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 280 000 cilvēku.

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu