Latvijas kravu pārvadātāji cieš no imigrantu uzbrukumiem Kalē • IR.lv

Latvijas kravu pārvadātāji cieš no imigrantu uzbrukumiem Kalē

23
"Londona sauc" - uzraksts uz tilta sienas Francijas pilsētā Kalē, kur vienkopus pulcējas simtiem migrantu, kas vēlas nokļūt Anglijā. Foto: Reuters/LETA

Asociācija “Latvijas auto” uzskata, ka nelegālie imigranti apdraud Latvijas šoferu dzīvības tiešos uzbrukumos

Saniknoti nelegālie imigranti uzbrūk Latvijas kravas automašīnām Francijas ostas pilsētā Kalē. Šogad bojātas gandrīz 20 kravas automašīnas tiem Latvijas pārvadātājiem, kas ir autopārvadātāju asociācijas “Latvijas auto” biedri, taču cietuši vēl daudzi citi, kas nav asociācijā, bet veic mazizmēra kravas pārvadājumus. Par to trešdien vēstīja raidījums “LNT Ziņas”.

Autopārvadātāju asociācija ir satraukta, jo Latvijas šoferiem uzbrūk arī ar ieročiem.

Pagājušā nedēļā nelegālie imigranti sašķaidījuši priekšējo stiklu sīkpaku pārvadātāja Valda Graumaņa automašīnai. Ceļā uz Lamanša tuneli nelegālie imigranti izveidoja šķēršļus auto apturēšanai – lai aplaupītu vai lai veidotu apzinātu sastrēgumu, kura laikā paspētu ierāpties un noslēpties lielajās kravas automašīnās nelegālai nokļūšanai Lielbritānijā. Latvijas šoferis neapstājās, un tieši tad imigrants sašķaidīja logu.

Valdis ir atgriezies Latvijā, bet joprojām šokā par piedzīvoto Francijā. Viņš atzīst: sajūta ir tāda, it kā atrastos kara zonā.

“100-200 cilvēki tērpti maskās, agresīvi noskaņoti. Es gribēju izlauzties cauri, izbraukt, un vienkārši dēļ tā, ka es neapstājos, ar koku tika izdauzīts logs,” stāstīja šoferis.

Valdim divas reizes mēnesī jāmēro ceļš uz Lielbritāniju cauri nelegālo imigrantu pūļiem Francijā. Katra no reizēm esot baiļu pilna. Kādā no citām reizēm viņam izdevās izvairīties no uzbrukuma, ar busiņu sākot braukt atpakaļgaitā.

“No smago automašīnu šoferiem briesmu stāsti dzirdēti, ka autostāvvietās ir izdauzīti logi, likti naži pie rīkles, aplaupīti. Vardarbība, varētu teikt, visaugstākajā mērā tur notiek, un tas notiek regulāri un katru nakti,” norādīja Valdis. Viņš uzskata: neticami, ka kaut kas tāds mūsdienās vispār ir iespējams.

Arī asociācija “Latvijas auto” satraukti vērtē, ka nelegālie imigranti apdraud Latvijas šoferu dzīvības tiešos uzbrukumos. “Sāk ar akmeņiem, beidz – šaujot. Tie ir riski. Ja ātrumā brauc, un vējstiklā tiek iemests kāds akmens, var būt avārijas situācijas,” atzina asociācijas priekšsēdētājs Valdis Trēziņš.

Nelegālie imigranti nu jau gadiem ir apsēduši Francijas ostas pilsētu Kalē, jo tur ir Lamanša tunelis zem jūras nokļūšanai Lielbritānijā. Nelegālie imigranti apkārt šosejai izveidojuši telšu pilsētas un katru dienu un nakti veic atklātus uzbrukumus starptautiskajiem kravu pārvadātājiem. Lai arī Francijas policija ir pastiprinājusi patruļas uz šosejas, pret uzbrucējiem atbild ar pretuzbrukumu un ap šosejām uzslieti žogi, problēma vienalga nav atrisināta.

 

Komentāri (23)

J.Biotops 11.08.2016. 20.04

Dīvaina publikācija, vai tik nebūs vērsta pret nelegālo imigrantu legālajām tiesībām zagt, laupīt un izvarot?

Francijas policija varētu atskaitīties par panākumiem kārtības uzturēšanā Kalē apkārtnē. Sevišķā ailē ierakstot, cik šoferu ar sūdzībām par aplaupīšanu (puišiem galapunktā būs jāatskaitās par zudumiem) ik dienas tiek pasūtīti bekot. Jo šoferim nav tādu cilvēktiesību, kā bandīt… atvainojiet, kā bēgļiem.

Latvijā pa to laiku gatavojas raut vaļā reklāmas kampaņu pret atbalsta trūkumu nelaimīgajiem bēgļiem. Līdzpārdzīvojumu radīšot. Par nodokļu maksātāju naudu tiem pašiem maksātājiem visādi mel-bikši stādīs ausī lopu bietes un vēl kārtīgi nomēslos.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu