Izsprucis? • IR.lv

Izsprucis?

4
Žurnāla Ir 19. maija raksts, kurā publiskojām jaunus faktus par maksātnespējas administratora Māra Sprūda iespējamiem pārkāpumiem
Indra Sprance

Valsts institūcijas pieteikums tiesā par maksātnespējas administratora Māra Sprūda atcelšanu no amata paliek bez rezultāta. Kā tiesa paglābj administratoru no kārtējām nepatikšanām?

Maksātnespējas administrācija jau vairākus mēnešus turpina pētīt informāciju par administratora Māra Sprūda iespējamiem pārkāpumiem uzņēmumu Dzimtā sēta un Peltes īpašumi maksātnespējas lietās, par ko žurnāls Ir vēstīja maijā. Toreiz publiskojām jaunus faktus, kas bija piesaistījuši izmeklētāju uzmanību. 

Runa ir par darījumu virkni, kuras rezultātā Sprūda administrēta maksātnespējīga uzņēmuma Peltes īpašumi aktīvi – miljonus vērta vairāk nekā 40 hektārus liela zeme Ķīšezera krastā – nonāca ar viņu pašu saistītu personu īpašumā, turklāt viens darījumu posms tika finansēts par cita Sprūda administrēta maksātnespējas uzņēmuma Dzimtās sētas naudu. Izrādījās, ka no Dzimtā sēta konta veikts maksājums 3,2 miljonu eiro apmērā par bijušā Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāra un Sprūda kolēģa Aigara Lūša (NA) darījumu ar Kipras uzņēmumu, ko viņš nebija pieminējis savā amatpersonas deklarācijā un kura likumību joprojām pārbauda kriminālprocesā.

Pēc raksta Maksātnespējas administrācija – administratoru darbu uzraugošā valsts institūcija – sāka pārbaudi, taču vairāku mēnešu laikā nav to pabeigusi. «Administrators vairākkārt ir iesniedzis pieprasīto informāciju, kā arī ieradies uz papildu mutvārdu paskaidrojumu sniegšanu,» rakstiskās atbildēs Ir skaidro Maksātnespējas administrācijas direktora pienākumu izpildītājs Miks Čevers.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu