Pāri jūrai un okeānam • IR.lv

Pāri jūrai un okeānam

3
Rami Aniss

Salūza laivas motors.  Viņš bija gatavs peldēt. Skatījās, kuru bērnu glābt. Sīriešu bēgļa peldētāja Rami Anisa (25) šausminošais ceļš līdz olimpiskajām spēlēm

Naktī uz 3. jūniju Rami nespēja iemigt, grozījās no viena sāna uz otru. Pētīja kailo sienu un palodzi, uz kuras saliktas vitamīnu pudelītes. Uzmeta acis pulkstenim. Trīs naktī. Jau nākamajā dienā viņš uzzinās, vai tas viss bijis tā vērts. Bīstamais ceļš uz Eiropu. Nogurdinošie treniņi. 

Par startu zem pieciem olimpiskajiem apļiem viņš sapņojis, cik vien sevi atceras. Dzimtajā Sīrijā Rami bija labākais peldētājs sešus gadus pēc kārtas, gatavojās braukt uz spēlēm Londonā. Bet tad sākās karš.

Tagad Rami dzīvo Beļģijā, un sapnis atkal ir dzīvs, jo Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nolēma, ka pirmo reizi tiks veidota bēgļu komanda. Atklāšanas ceremonijas parādē pēdējā stadionā parasti iesoļo mājinieku komanda. Bēgļi, nesot olimpisko karogu, šoreiz soļos tieši pirms brazīliešiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu