FOTO: Par Rīgas "karalauku" - Brīvības ielas remontu - atsaka interviju ar būvniekiem • IR.lv

FOTO: Par Rīgas “karalauku” – Brīvības ielas remontu – atsaka interviju ar būvniekiem

20
Gājēju pāreja. Foto: Edijs Pālens, LETA
Māra Miķelsone

Rīgas centrālās artērijas – Brīvības ielas – remontdarbi liek uzdot jautājumus par darba organizāciju; klātienes interviju Satiksmes departaments “Ir” atsaka

Īsts karalauks – tā liekas daudziem rīdziniekiem, kuri nu jau teju pusgadu piecieš Rīgas centrālo caurviju ielu remontu, kas notiek vienlaikus visā to garumā. Krišjāņa Barona ielas brauktuves seguma klāšana tik tikko beigusies, bet remonts tajā sācies gājēju ietvēm. Vienlaikus gājēju ietves sākts remontēt Brīvības ielas lielos posmos. Satiksmes ierobežojumi, putekļi un neērtības. Kāpēc tieši tāda darba organizācija?

“Ir” to vēlējās noskaidrot, vēršoties pie Rīgas domes Satiksmes departamenta un lūdzot tikšanos ar šo pilsētas centrālo artēriju remontdarbu plānotāju un organizētāju. Taču divu dienu garumā sarunāt klātienes interviju, kaut vai darba vietā uz Brīvības ielas, ja tas nepieciešams, žurnālam “Ir” tā arī neizdevās.

Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante “Ir” norādīja – “ņemot vērā, ka departamentam ir aktīvā būvsezona un šobrīd būvdarbu vadītāji ir objektos vai atvaļinājumā, lūdzam, atsūtīt jautājumus elektroniski”.

Tomēr elektronisko jautājumu rūgtā pieredze – tas intervējamam dod iespēju faktiski neatbildēt vai izvairīties no nepatīkamiem jautājumiem – lika “Ir” atkārtoti prasīt klātienes tikšanos ar būvnieku darba plānotājiem. Bet Dimante bija nelokāma: “Pašvaldības pienākums ir informēt sabiedrību par tās darbību, RD to ir gatava darīt. Atbildīgs šajā gadījumā ir domes Satiksmes departaments, kurš sniegs Jums nepieciešamos skaidrojumus. Mēs nevaram būvniekiem uzlikt par pienākumu runāt ar žurnālistiem, tie ir privāti uzņēmumi, kuri paši organizē savas sabiedriskās aktivitātes.”

Kā zināms rīdzniekiem, Brīvības ielā garā posmā līdz pat Juglai patlaban tiek mainīts segums gājēju ietvēm un liktas ietvju apmales, bet posmā no Lāčplēša ielas līdz Bruņinieku ielai tiek mainīta siltumtrase. Kad sāks ieklāt brauktuves segumu, kāpēc remontdarbi jādara tieši šādā secībā, jo K.Barona ielā viss notika tieši otrādi – tie ir daži no jautājumiem, ko vēlējāmies uzdot.

Rīdzinieku neapmierinātība ar haosu ielās izlauzās arī sociālajos tīklos. Pēc tam, kad iedzīvotāji sacēla troksni par Brīvības ielas nepieejamību gājējiem, Rīgas dome remontdarbu veicējiem ir uzdevusi vietām nodrošināt gājēju kustību, vēsta LETA.

Virzienā uz Teiku būvdarbu veicējiem uzdots nodrošināt gājēju kustību no Gaisa tilta līdz gājēju tunelim pa ielas labo pusi. Tālāk gājējiem ieteikts izmantot tuneli, lai šķērsotu ielu, un pārvietošanās būs nodrošināta pa ielas kreiso pusi.

Pēc būvdarbu veicēju novērtējuma, visneērtākais posms gājējiem būvdarbu laikā ir posms no Gaisa tilta līdz Gustava Zemgala gatvei, kur ietve ir apvienota ar veloceļu. Tāpat būtiski apgrūtināta gājēju pārvietošanās ir pazemes inženierkomunikāciju remontdarbu dēļ, kuri notiek paralēli ietves seguma nomaiņas darbiem.

Ielu seguma atjaunošana notiek Rīgas maģistrālajās ielās: Lāčplēša ielā no Salu tilta līdz Avotu ielai, Brīvības ielā no Raiņa bulvāra līdz Lāčplēša ielai un no Gaisa tilta līdz Juglas ielai, Juglas ielā no Kvēles līdz Malienas ielai un Lielvārdes ielā no Dzelzavas ielas līdz 84. vidusskolai, informē RD.

Tiek solīts, ka būvdarbi ilgs līdz jaunā mācību gada sākumam, proti, 1.septembrim, un darbi tiks organizēti nepārtraukti, arī nakts stundās, kad tiks veikta asfalta ieklāšana.

Savukārt pašvaldības uzņēmums „Rīgas siltums” sācis apjomīgus siltumtīklu rekonstrukcijas darbus Brīvības ielā no Lāčplēša ielas līdz Bruņinieku ielai. Kopumā tiks rekonstruēti siltumtīkli 422 metru garumā. Siltumtīklu rekonstrukciju plānots pabeigt oktobrī.

Skaties video, kā no putna lidojuma izskatās Brīvības ielas remonts šeit.

Komentāri (20)

Austras koks 03.08.2016. 10.56

Ušakovs šobrīd ar “remontiem” Rīgas ielās pierāda, ka ir riktīgs sovoks un krievu “po*ujists”, kas darbus veic krievu kultūras labākajās tadīcijās – tjap-ļjap un kā nu sanāks, un nav nekāds saimnieks kā sevi iepriekš pasniedza.

Vai tiešām ušaka vēlētāji joprojām viņu uzskatīs par saimniecisku džeku? Saprotu, ka par viņu joprojām vēlēs kremlini, tiem gandrīz citu alternatīvu nav.

Bet tie latvieši, kas attaisnoja vēlēšanu par viņu kā par saimniecisku cilvēku, tiem taču būtu acīm jāatveras? Pat latviešu lielākie sovoki, piem. Lembergs, tik nesaimnieciski neprot rīkoties. Pie Lemberga, ja būvnieki atļautos tādas lietas kā pēdējā gada laikā ielu remontos un būvniecībā Rīgā, dabūtu bietē tā ka maz neliekas.

Ušakovs ir spilgts krievu darba kultūras un nesaimnieciskuma piemērs. Ievēlot vienalga kādus latviešus RD – godīgus vai zagļus, kartība būs lielāka un zagts tiks mazāk. Latviešiem vienalga kādiem nav iekšā tāds “po*ujisms” kā krieviem.

Un nevajag ušaku attaisnot, ka viņš nevarot visu izkontrolēt. Ja ir vadītājs, tad var un viņam tas ir jāvar. Bet padotie darbinieki un nolīgtie būvnieki pret lietām attiecas tā, kā attiecas saimnieks vai vadītājs (tas ir visās jomās un visur tā). Un ja saimniekam uz visu ir “po*uj”, tad arī darbiniekiem un būvniekiem ir tāda pat attieksme.

Ceru, ka Ušakovs sevi ir norakstījis un ka vēlētāji saprot, ka krievs Rīgas galvgalī var Rīgu pataisīt tikai un vienīgi par krievu sādžu. Ka jebkuras latviešu partijas ievēlēšana Rīgai nodrošinās labāku vadību un labklājīgāku dzīvi.

+5
0
Atbildēt

0

Dexters 03.08.2016. 13.50

Kādēļ neviens necepjas par to, ka nesen ieklātais veloceliņš ir gandrīz pilnībā izārdīts?

Domāju, ka trīs dienu laikā pēc apjomīgā remonta uz Brīvības ielas parādīsies pirmie ielāpi.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu