Dzīve bez sastrēgumiem • IR.lv

Dzīve bez sastrēgumiem

3
«Kas man patīk Latvijā? Ja esmu pārliecināta, ka kaut kas nav kārtībā, varu aiziet, izstāstīt un panākt, ka tas mainās!» saka Siranuša Giričeva, kas Jūrmalā atvērusi beķereju Madam Brioš.
Indra Sprance

Siranuša Giričeva un Katerina Gordejeva – Ir intervē sievietes, kas kopā ar ģimeni no Krievijas pārcēlušās uz Latviju un ne tikai iejutušās jaunajos apstākļos, bet katra savā veidā dod ieguldījumu mūsu sabiedrībā

Iegādājoties nekustamo īpašumu vai investējot uzņēmējdarbībā, ik gadu Latvijā termiņuzturēšanās atļauju iegūst tūkstošiem cilvēku. Visvairāk no Krievijas. Daļa to izmanto kā izdevīgu nodrošinājumu pret valūtas svārstībām, citi kā biļeti ceļošanai Šengenas zonā. Daudzi Latvijā nedzīvo, taču ir arī izņēmumi.

Siranuša Giričeva pazīstama kā beķerejas Madam Brioš saimniece, taču kūkas nav vienīgais viņas piedāvājums Latvijai. Pāris gadu laikā viņas vadībā Jūrmalā un Rīgā izaudzis uzņēmums, kas atkarībā no sezonas nodarbina 100-200 cilvēku, to skaitā no darba Lielbritānijā pārbraukušos jauniešus.

Savukārt Katerina Gordejeva pirms četriem gadiem Maskavā izveidoja Atvērtās lekcijas un jau pēc gada skatītāju pārpildītā zālē organizēja pirmā un pēdējā PSRS prezidenta Mihaila Gorbačova uzstāšanos. Kopš tā laika lektoru skaits Katerinas viesu sarakstā audzis, tikai lekcijas vairs nenotiek Krievijā, bet gan Rīgā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu