Kuldīgā ārvalstu tūristi pēc saindēšanās nonāk slimnīcā • IR.lv

Kuldīgā ārvalstu tūristi pēc saindēšanās nonāk slimnīcā

24
Foto: Ieva Lūka, LETA

Saindēšanās, iespējams, notikusi ar pārtiku

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī aizvadītajā naktī no Kuldīgas stacionēti desmit ārvalstu tūristi, kuri, iespējams, saindējušies ar pārtiku.

Kā aģentūru LETA informēja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Bergmane, šie pacienti ievietoti slimnīcā ar sūdzībām par vemšanu, nespēku un sliktu pašsajūtu.

Stacionētas septiņas sievietes un trīs vīrieši, kuri Kuldīgā bija ieradušies no dažādām valstīm – Islandes, Norvēģijas, Zviedrijas un Brazīlijas. Lielā pacienta pieplūduma dēļ operatīvi ticis piesaistīts papildu medicīniskais personāls, kas palīdzējis sniegt medicīnisko palīdzību.

Pacientu stāvoklis patlaban ir stabils, un viņi stacionēti slimnīcas infekcijas nodaļā. Slimnīcas medicīniskais personāls pieļauj, ka, iespējams, pacientu saslimšanu izraisījusi pārtika.

Slimnīcas pārstāves rīcībā nav informācijas, vai šie ārzemju tūristi bija ieradušies Kuldīgā, lai apmeklētu šajā nedēļas nogalē notiekošo pilsētas festivālu “Dzīres Kuldīgā”. Tā kā tūristi ir no dažādām valstīm, viņi, visticamāk, Kuldīgā ieradušies nesaistīti un, pēc slimnīcas rīcībā esošās informācijas, ieturējušies dažādās ēstuvēs. Pašlaik nav sīkākas informācijas par to, kas varētu vienot šos saindēšanās gadījumus.

Savukārt Kuldīgas slimnīcas vadītājs Ivars Eglītis pastāstīja, ka ir informēts par šo situāciju. Kuldīgas slimnīcā gan neviens pacients ar saindēšanās pazīmēm nav ievietots, jo Kuldīgas slimnīcā nav infekcijas nodaļas.

Kā pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja, centra speciālisti veic epidemioloģisko izmeklēšanu. Pagaidām rezultātu par saslimšanas iemesliem nav. Savukārt pārtikas kvalitāti pārbaudīs Pārtikas un veterinārais dienests, piebilda Arāja.

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu