Digitalizējam! • IR.lv

Digitalizējam!

5

Iepriekšējā Ir numurā publicējām Ievas Ilvesas rakstu, kurā autore aicināja atrast spēcīgu līderi digitālās Latvijas attīstīšanai, piesaucot vērtīgu Igaunijas pieredzi, tajā skaitā elektroniskās ID kartes universālu lietojumu. Lūdzām premjeru un Valsts kanceleju komentēt šīs idejas. Kanceleja uzticēja atbildes sniegšanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai


Nav peļami

Nevar teikt, ka digitalizācija Latvijā būtu zemā līmenī un viss šeit būtu peļams. Vienlaikus jāatzīst, ka Igaunijai ir savi plusi šajā jomā – vienota interneta platforma, vienota datubāze, kā arī ievērojami labāks e-lietu mārketings.

– Māris Kučinskis, premjerministrs

Kas paveikts?

Pašlaik VARAM kopā ar iesaistītajām ministrijām un iestādēm gatavo informāciju valdībai lēmuma pieņemšanai par stratēģisku virzību, lai noteiktu personas apliecību (eID karti) kā primāro identifikācijas līdzekli elektroniskajā vidē. Valdībai tiks piedāvāts komplekss rīcības scenārijs, lai pārskatāmā periodā (piemēram, līdz 2022. gadam) katra rīcībspējīga Latvijas iedzīvotāja rīcībā ir eID karte un ar to iedzīvotājs var saņemt gan valsts un pašvaldību e-pakalpojumus, gan komersantu piedāvātos e-pakalpojumus, gan elektroniski parakstīt dokumentus. Valdībā šo jautājumu varētu skatīt tuvākajā laikā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu