Dabas muzejā tradicionālā liliju izstāde • IR.lv

Dabas muzejā tradicionālā liliju izstāde

30
Lilijas. Foto: Edijs Pālens, LETA

Latvijas Dabas muzejā līdz 17.jūlijam būs tradicionālā liliju izstāde, kurā šoreiz uzmanība tiks pievērsta trompetlilijām.

Izstādes laikā muzejā būs redzamas vairāk nekā 200 šķirņu dažādu krāsu, formu un smaržas lilijas. Šogad izstādē biedrības “Lilium Balticum” selekcionāri un kolekcionāri lielāku uzmanību pievērsīs trompetliliju šķirnēm.

Tāpat izstādē ar savu kolekciju piedalīsies liliju selekcijas vecmeistars Andris Krūmiņš, kura saimniecībā Blomē aug vairāki simti Āzijas un austrumliliju un trompetliliju krustojumi, kā arī dažādas hibrīdšķirnes. Savu liliju kolekciju no Daugmales Dabas muzejā izrādīs Guntis un Ināra Granti, Antra Balode no Saulkrastiem, Dāvids Hercbergs no Vecumniekiem, Aivars un Inta Laķi no Ogres, Brigita Everse no Ādažiem, Nacionālais botāniskais dārzs un citi biedrības kolekcionāri.

Izstādē apmeklētāji varēs piedalīties aptaujā, izvēloties izstādes skaistāko ziedu. Tādējādi kopīgiem spēkiem tiks noskaidrots, kurš no liliju audzētājiem šajā reizē pārbrauks mājās ar biedrības “Lilium Balticum” ceļojošo popularitātes kausu.

Liliju audzētāji izstādes laikā apmeklētājiem sniegs padomus liliju kopšanā un ieteikumus kolekcijas veidošanā, apmeklētāji varēs iegādāties un pasūtīt liliju sīpolus, kā arī iepazīties ar jaunākajiem katalogiem.

 

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu