Ārlietu ministrs: Ždanokas vizīte Sīrijā nav pieņemama un ir nosodāma • IR.lv

Ārlietu ministrs: Ždanokas vizīte Sīrijā nav pieņemama un ir nosodāma

12
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: LETA

Politiķes rīcība nav pārsteigums, jo viņa savulaik arī apmeklējusi Krievijas nelikumīgi anektēto Krimas pussalu

Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Tatjanas Ždanokas rīcība, apmeklējot Sīriju, nav pārsteigums, bet vienlaikus nav pieņemama, uzskata ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Rinkēvičs norāda, ka šāda Latviju pārstāvošas politiķes rīcība nav pieņemama un ir nosodāma, jo īpaši saistībā ar Eiropas Savienības noteiktajām sankcijām pret Asada režīmu, aģentūru LETA informēja ministra padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Ministrs gan vienlaikus vērš uzmanību, ka politiķes rīcība nav pārsteigums, jo viņa savulaik arī apmeklējusi Krievijas nelikumīgi anektēto Krimas pussalu.

“Šis apstāklis raisa nožēlu un liek uzdot jautājumus par Ždanokas kundzes rīcības motīviem un arī to, kādu vērtību sistēmu šī Eiropas Parlamenta deputāte pārstāv,” uzskata ministrs. Viņaprāt, šāda rīcība būtu jāvērtē arī EP un vēlētājiem, kuri ir ievēlējuši deputāti EP.

Jau vēstīts, ka Ždanoka sociālajā vietnē “Facebook” iepriekš bija norādījusi, ka tikšanās ar Sīrijas prezidentu ilgusi vairāk nekā pusotru stundu un komunikācija ar Asadu bijusi ļoti viegla. Sīrijas prezidents norādījis, ka viņa vadītā valsts cīnās pret terorismu un no tā, cik veiksmīga būs šī cīņa, ir atkarīga drošība arī Eiropā.

Komentējot sarunu ar Asadu, Ždanoka arī paudusi, ka no Rietumu noteiktām sankcijām vispirms cieš tieši civiliedzīvotāji.

Savas vizītes laikā deputāti apmeklējuši arī centru, kurā uzturas tie cilvēki, kuri bēg no kara skartajām teritorijām, kā arī slimnīcu, tāpat notikušas arī citas tikšanās.

Taujāts par vizītes finansējumu, politiķes palīgs Miroslavs Mitrofanovs sacīja, ka tas nācis no līdzekļiem, kurus deputāti var izmantot braucieniem, kas ir saistīti ar parlamenta darbu. Taujāts, vai Ždanoka un pārējie politiķi runāja EP vārdā, Mitrofanovs norādīja, ka tā bija nevis parlamenta vai tā atsevišķu struktūru, bet konkrētu EP deputātu oficiālā vizīte. “Tas nozīmē, ka runāt EP vārdā deputāti nevarēja un pārstāvēja sevi un savus vēlētājus,” viņš piebilda.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada, un tas sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 280 000 cilvēku.

 

Komentāri (12)

J.Biotops 13.07.2016. 11.48

Šaubos, vai Latvijas ārlietu ministram vispār vērts komentēt katras Krievijas dienestmeitas izdarības. Mūsu problēma nav Ždanoka, problēma ir tas, ko no Latvijas tāda var tikt ievēlēta.

+10
0
Atbildēt

3

    moonlight > J.Biotops 13.07.2016. 12.23

    J.Biotops

    No saskaņieša, Rinkēviča, puses tādi sludinājumi vispār ir smieklīgi, jo Ždanokas brauciens uz Sīriju ir mazāks nodarījums, kā viņas sugasbrāļa, Zatļera, dalība civiliedzīvotāju masu slepkavu, marodieru, sadistu, kapu un pieminekļu apgānītāju un vecenīšu izvarotāju šabašā 9. maijā, Maskavā. Sīrieši nav slepkavojuši Latvijā. Jau aizvakar rakstīju, ka tikai pateicoties JL izšķirošām balsīm, fašistu kuce varēja nonākt EP.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 13.07.2016. 13.07

    Jau aizvakar rakstīju, ka tikai pateicoties JL izšķirošām balsīm

    —————-

    “ierobežojumiem jābūt pamatotiem” – apmēram tā.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 13.07.2016. 13.09

    problēma ir tas, ko no Latvijas tāda var tikt ievēlēta.

    —————–

    Var, var… :)

    Nelegālo kolonistu legalizācijas sekas. Nekas cits. Un to taču varēja paredzēt pat LTF “gaišie spēki”, vai ne?

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

fretka 13.07.2016. 11.55

Interesanti, kādēļ centrālais curiku orgāns nenosauc pārējos delegācijas dalībniekus, kas apmeklēja Damasku kopā ar Ždanoku…

Tur taču vēl bija Jana Toma (Yana Toom) no Igaunijas un kāds spāņu komunists.

Toma (agrāk Černogorova, Ļitvinova) pārstāv Igaunijas Centra partiju, ko vada Edgars Savisārs.

+6
-1
Atbildēt

0

lno 13.07.2016. 12.17

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu