Burbuļu start-up • IR.lv

Burbuļu start-up

2
Sausie un pussausie dzirkstošie vīni pagrabā. Pudeles aizkorķētas netipiski, jo pirms pāris gadiem Edijam vēl nebija laba korķētāja.
Ieva Alberte

Starptautisko attiecību pasniedzējs un TV3 moderators Edijs Bošs savu darbošanos ar dzirkstošā vīna darīšanu dēvē par šmigas start-up. Nākamgad plāno piedāvāt restorāniem pirmās pudeles

Edijs ar garšām spēlējas jau septīto gadu. Eksperimentē. Sāka ar pāris pudelēm sidra savam priekam. Vannasistabā. Drīz vien tur pietrūka vietas. Aizrāvās, jo gribēja atrast īsto garšu. Tagad Bošs vīnu dara darbnīcā ārpus mājām. Tā ir neliela, ar vairākiem maziem kambarīšiem un mazu pagrabu vīna glabāšanai. Vezdams darbnīcā, viņš stāsta, ka tuvākajā laikā plāno iegūt licenci, lai savu vīnu var arī pārdot. 

Tas gan nav pašmērķis. «Vēlos radīt ko tādu, par ko man nebūtu kauns. Perfektu dzirkstošo vīnu. Cik nu vien tas perfekts var būt, ne no vīnogām taisīts. Tādu, lai vīnziņi Latvijā ir ar mieru pasniegt restorānos,» saka Edijs. 

Viņa dzirkstošais jau ir novērtēts: pirms gada dzērveņu vīns ieguva sudraba medaļu vienā no Amerikas lielākajiem vīna konkursiem (Indy International Wine Competition). Pērn Bošs saņēma arī piedāvājumu no laba Rīgas restorāna eksperimentālā kārtā iekļaut kartē viņa «dzirkstošo dzērveni» – rose vīnu. Tobrīd Bošam nebija ne licences, ne tik daudz pudeļu, lai varētu sadarboties. Tagad viņš pie tā strādā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu