Karimova radinieka kriminālsāga • IR.lv

Karimova radinieka kriminālsāga

3
Notikuma restaurācija: uzņēmējs Uldis Skudra ar kaimiņa palīdzību pie savas mājas aiztur Guntaru Miliņu, kuram bija pasūtīts nogalināt uzņēmēju.

Nežēlastībā kritušā Uzbekistānas prezidenta «mantinieka» Akbara Abdullajeva darījumi ar divām Vecrīgas viesnīcām atgādina Holivudas detektīvfilmu. Tajā ir gan slepkavības mēģinājums, gan korupcijā apsūdzēta tiesnese

Bija parasts darbdienas rīts, kad uzņēmējam Uldim Skudram piezvanīja kaimiņš. Viņš bija pamanījis, ka pļavā pretī Skudras privātmājai klusā Lielvārdes nostūrī iegājis un nogūlies vīrietis. Abi devās noskaidrot, kas svešajam padomā. Drošībai Skudra paņēma līdzi pistoli. Viņš bija ieguvis ieroča nēsāšanas atļauju, jo pirms pusotra gada viņu pie mājas piekāva svešinieki.

Kaimiņš uzsauca, lai svešais nāk ārā. Apmēram 35 gadus vecs vīrietis sporta tērpā, skūtu galvu, lēni cēlās kājās un tvēra pie plecā iekārtas somiņas. Skudra izvilka pistoli, uzkliedza, lai vīrietis guļas zemē. Kamēr gaidīja policiju, svešais lūdzās, lai viņu palaiž. Stāstīja, ka uzņēmējs esot «pasūtīts». Policija vīrieša somiņā atrada pistoli, atstāsta Skudra.

Par pasūtījuma slepkavības mēģinājumu tiesa Guntaram Miliņam piesprieda gandrīz 11 gadus cietumā. Kopš notikuma pagājuši jau pieci gadi, bet policija joprojām nav atklājusi, kurš 2010. gada janvārī gribēja nogalināt Uldi Skudru. Viņš pats domā – uzbrukums saistīts ar bijušā darījumu partne-ra, Uzbekistānas prezidenta Karimova sievas māsas dēla Akbara Abdullajeva miljoniem vērto biznesu Latvijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu