6 mēnešos auditorija pieauga 10 reizes • IR.lv

6 mēnešos auditorija pieauga 10 reizes

6
Ainars Rūsārs.
Pauls Raudseps

Igaunijas sabiedriskā medija valdes loceklis Ainars Rūsārsir atbildīgs par jauno krievu valodā raidošo kanālu ETV+

Hibrīdkara sākšanās Ukrainā 2014. gadā nebija pirmā reize, kad Igaunijas politiķi pēkšņi sāka satraukties par faktu, ka valsts krieviski runājošie iedzīvotāji gandrīz visu informāciju saņem no Kremļa kontrolētiem televīzijas kanāliem. 2007. gadā «bronzas kareivja nemieru» laikā Tallinā Ainaram Rūsāram (Ainar Ruussaar), kurš tolaik bija Igaunijas sabiedriskās televīzijas ģenerāldirektors, zvanīja no valdības un pavēlēja: mums vajag kanālu krievu valodā! Tūlīt!

Taču pēc grautiņu savaldīšanas satraukums pārgāja, un tēma nākamreiz aktualizējās tikai pēc Ukrainas bēdīgās pieredzes, kad kļuva skaidrs, cik spēcīgs ierocis Krievijas rokās ir mediji, jo sevišķi televīzija.

Tajā laikā visā reģionā, arī Latvijā, sāka runāt par iespēju izveidot televīzijas kanālus krieviski runājošajiem, taču vienīgā valsts, kas to faktiski izdarīja, ir Igaunija – pērn septembrī sāka raidīt kanāls ETV+.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu