Pavasaris uz riteņiem • IR.lv

Pavasaris uz riteņiem

4
Lauma Elza Fernāte.

Līdz ar pavasara sauli Rīgas ielās atkal parādījušies cilvēki ar skrituļdēļiem, skrituļslidām un velosipēdiem. Pajautājām dažiem, kā viņi izvēlējušies savu braucamo


Lauma Elza Fernāte (20)

Braucot ar longbordu, kā karogs vējā plīvo Laumas zili violetā zirgaste. Pavasarī viņu Rīgas ielās maršrutā no Ziepniekkalna līdz Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātei vai tirdzniecības centram Spice, kur viņa strādā, var sastapt katru otro dienu. «Mans draugs, piemēram, nesaprot, kāpēc es braukāju garas distances un sevi moku.» Tas prasa daudz laika, lietū ar longbordu braukt nevar, nelielo ritenīšu dēļ uz ceļa ir viegli sajust katru grambu un bremzējot kedām ātri dilst zoles. Taču treniņš esot lielisks. «Braucot lejup no Akmens tilta, ir tik labi!» Lauma jūsmo.

Daudzi domā, ka skrituļdēļi ir grūti kontrolējami. Tos ieraugot, «cilvēki sprāgst katrs uz savu ielas pusi», kas esot pat pluss, Lauma joko. Reizēm gan šķiet, ka zvaniņš arī longbordistam būtu noderīgs. «Ārzemēs redzēju vīrieti kājāmgājēju, kas rokā turēja zvaniņu un signalizēja citiem, lai laiž garām.» atceras. Izskatījies ekstravaganti, bet licies saprotami. 

Lai gan longbordu iegādājusies tikai rudenī, šis nav Laumas pirmais skrituļdēlis. No 15 gadu vecuma viņa brauc ar skeitbordu, taču ar to nemēdza pārvietoties ikdienā. Ritenīši ir vēl mazāki, plaisas un akmentiņi uz asfalta – jūtamāki. Ar skeitbordu mācījusies taisīt trikus. Draugs trikiem gribējis iemēģināt arī Laumas longbordu, taču ieplēsis jau otrajā dienā. «Tagad nevienam vairs to neļaušu,» viņa paņem dēli un ucina kā bērniņu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu