Ivars Gansons, izgatavo interjera priekšmetus • IR.lv

Ivars Gansons, izgatavo interjera priekšmetus

6
«Cilvēki sapratuši, ka skaistas un interesantas lietas var radīt arī ar pieticīgiem līdzekļiem, pār mēru netērējot pasaules resursus,» saka Ivars.
Anda Burve-Rozīte

 

Kombinezons no riepu kamerām. Ivars to darināja savai paziņai, modes mākslas studentes darbu skatei. Tā pirms pieciem gadiem viss sākās. Ideja izmantot vecas mēbeles un dažnedažādas sadzīves lietas, lai veidotu jaunas, Ivaram radās, kad pēc ekonomikas studijām Latvijas Universitātē viņš vienu gadu pavadīja Londonā. Bija apmeties rajonā, ko iecienījušas radošas personības. Tieši blakus mājām ar vecu lietu pārveidi nodarbojās jauni, stilīgi čaļi. Ivaru tā vien vilka darīt ko līdzīgu! 

Ivars kopš 11 gadu vecuma gājis līdzi tēvam būvinženierim uz jaunajiem objektiem. No tēva iemācījies daudz praktisku darbu. Kudīgas Mākslas skolā zīmējis, gleznojis. Šīm divām prasmēm – praktiskajai un radošajai – savienojoties un vēl pieplusojot zināšanas ekonomikā, radās ideja par savu biznesu. Ivars izveidoja Darbnīcu, kurā no bibliotēkas izmestas vecas trepes kļūst par puķpodu statīvu, no riepu kamerām tiek uzpīts atpūtas krēsls, aktualitāti zaudējušas skaistumkopšanas industrijas gaismas kastes pārtop lampās dzīvojamajai telpai. Par tām sajūsminājies vācu aktieris Ulrihs Matess, kurš netālu no Ivara darbavietas pirms pāris gadiem filmējās Dāvja Sīmaņa drāmā Pelnu sanatorija. Abi iepazinās pusdienu pīppauzē. Aprunājās. Aktieris nāca skatīties, kas labs pie jaunā cilvēka top. 

Hipsters, bet ar sastrādātām rokām – tā varētu dēvēt Ivaru. Viņa bizness, kas vairāk ir mīlestības lieta, nevis galvu reibinošas peļņas avots, saistīts ar jauno domāšanu – ekoloģiju, vienkāršību. «Cilvēki sapratuši, ka skaistas un interesantas lietas var radīt arī ar pieticīgiem līdzekļiem, pār mēru netērējot pasaules resursus,» saka Ivars. Kam jums jauna, dārga virtuves iekārta, ja, liekot lietā izdomu un rūpīgumu, var uztaisīt labu no «krāmu» komplekta! Ivara kontaktu loks stiepjas pāri visai Rīgai un daļēji arī Latvijai. Viņa telefons zvana bez mitas: mums vairs nav vajadzīga šī manta, vai paņemsi? 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu