Malači! • IR.lv

Malači!

1
Oskars Melbārdis un Martins Dukurs.
Ieva Alberte

Zelta medaļu ieguvēji Oskars Melbārdis (28) un Martins Dukurs (31) tagad uz mirkli atpūšas: ēd, ko vēlas, un audzina bērnus

Līdz šim latviešiem nebija izdevies pasaules čempionātos iegūt zelta medaļas gan skeletonā, gan bobslejā. Dukurs ar kamanām un Melbārža četrinieks ar bobu to paveica 19. un 21. februārī Austrijā. Mājās viņi ieradās tikai marta sākumā, jo pēc čempionāta devās uz Koreju iemēģināt trasi, kurā notiks 2018. gada olimpiskās spēles. Martins šosezon pārrakstījis arī skeletona vēsturi, jo līdz šim nevienam sportistam nav izdevies četras reizes būt pasaules čempionam. Pirms tam trīs tituli bija šveicietim Gregoram Štēli.

Kamanas – viesnīcas numuriņā

«Esmu noguris no tēmas «skeletons». Citādi jūtos brīnišķīgi,» saka Martins. Vai nav apnikusi arī preses uzmanība? Nē, tikko bijis intervijā televīzijā, nu gatavs šai sarunai. Bez ierunām un komentāriem. Vēl nobildējas ar puikām, kuri dīdās pēc selfija.

Pastāstu, ka pirms sešiem gadiem, internetā sekojot līdzi viņa braucienam olimpiskajās spēlēs Vankūverā, solidarizējoties nogūlos uz vēdera gultā. Pēc tam pie ledusskapja saldētavas pieliku bildi ar Martinu uz kamanām Vistleras trasē. Ja jau Martins, tad – ledus. Sportists smaida. «Es novērtēju katru līdzjutēju. Ja vēl ceļas naktī un skatās! Tas motivē. Nevaru atļauties startēt bez pilnas atdevas – ne sevis, ne līdzjutēju dēļ.» Īglsas trasē Austrijā šogad bijis bariņš latviešu ar karogiem. «Malači, ka brauc atbalstīt. Esot prom no mājām, tas man ļauj justies kā savējam,» saka Martins.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu