Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

3
Zootropole

 


oooo
 Zootropole / Zoopolis. Asprātīgs animācijas «detektīvs», kura darbība notiek cilvēciskotā zvēru lielpilsētā. Vērot rūpīgi izstrādātos pilsētas iemītniekus un vidi ir tīrākā bauda, tie atainoti kā izteiksmīgs metropoļu dzīves kariķējums. Izdomas pilnajam un aizrautīgajam vēstījumam ir potenciāls kļūt par hitu bērnu auditorijā. Kino no 4. marta.

Trauksmes signāls 999 / Triple 9. Austrāliešu režisors Džons Hilkouts (Nelikumība, Ceļš) jaunākajā trillerī dziļi ienirst ASV kriminālajā pasaulē, izceļot tās brutalitāti, savstarpējo attiecību intrigas un korupciju. Lai arī Hilkouts savu talantu vēl nav noslīpējis, viņam uz ekrāna allaž ir izdevies radīt izteiksmīgu, ievelkošu vidi; šoreiz arī izcils aktieru ansambis: Keita Vinsleta, Keisijs Afleks un Čūitels Edžiofors (atcerieties spēcīgo kinodarbu 12 gadi verdzībā). Neesmu redzējusi. Kino no 4. marta.

Ģenerālplāns. Šābrīža notikumu kontekstā aktuāls darbs – pētnieciska dokumentālā filma Jura Pakalniņa režijā, kas tapusi, sadarbojoties Baltijas valstu žurnālistiem. Pēc Re:Baltica redaktores Sanitas Jembergas veidotā scenārija uzņemtā filma ir ieskats Kremļa uzturētajā informatīvajā karā un tā metodēs, kuru galvenais mērķis ir bijušo PSRS valstu sabiedrību šķelšana. Kinoteātrī KSuns no 4. marta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu