Par pētniecību un sazvērestības teorijām • IR.lv

Par pētniecību un sazvērestības teorijām

Daunis Auers, Vjačeslavs Dombrovskis, Juris Grīnvalds

Reaģējot uz maldinošu rakstu, uzskatījām par nepieciešamu pastāstīt par domnīcas Certus darbu.

Latvijas parlaments ir vienīgais likumdevējs Ziemeļeiropā, kam nav nodrošināts pētnieciskais atbalsts. ES tikai trīs valstis piešķir mazāku procentu no IKP augstākajai izglītībai un pētniecībai nekā Latvija. Vienlaikus pētnieki norāda uz hroniski zemo finansējumu kā vienu no pilsoniskās sabiedrības attīstības problēmām Latvijā.

Dibinot Certus, nospraudām divus mērķus: attīstīt Latvijas rīcībpolitikas zinātnisko kapacitāti un aktīvāk iesaistīt uzņēmējus pētniecības finansiālā atbalstīšanā. Dalība ES, NATO un arī OECD neapstrīdami ir Latvijas drošības un attīstības pamats, taču mums pašiem jāspēj pētīt un risināt valsts attīstības problēmas.

Savā pirmajā Latvijas konkurētspējas ziņojumā Certus analizē depopulāciju un attīstību lauku reģionos, finanšu pieejamību mazos un vidējos uzņēmumos un vēl piecu svarīgu nozaru perspektīvas. Kopumā izvirzītas 25 rekomendācijas valsts ekonomikas attīstībai. Re:Baltica žurnālisti ignorēja šo plašo skatījumu, uzsverot tikai vienas — finanšu pakalpojumu — nozares rekomendācijas, radot maldīgu iespaidu par Certus darbu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu