Rūgts gaisā • IR.lv

Rūgts gaisā

4
Edīte ir Aivara mīļotais cilvēks trīsdesmit gadu.
Ieva Alberte

Nākamnedēļ Ziemas gaisa balonu festivālā Jēkabpilī tiks sasniegts Ginesa rekords – vislielākais vienlaikus lidojumā gaisa balonā salaulāto pāru skaits. Kopskaitā piecdesmit. Arī topošais Kalniešu pāris un Tožu pāris

Edīte (60) ar Aivaru (60) līdz pieciem rītā dziedājuši karaoki. Svinējuši Aivara vārda dienu. Ciemos bijis dēls ar vedeklu, un dziedāšanā iekarsuši. Nākamajā rītā esam sarunājušas interviju ar Edīti. Sanācis pārpratums ar laikiem, taču Edīte ir gatava piecpadsmit minūšu laikā, Aivars jau uzvārījis kafiju. Abi dzīvo lielā mājā Mežaparkā un, kā paši saka, ir vieni no retajiem iezemiešiem.

Par iespēju precēties gaisa balonā Valentīndienā pirmais uzzinājis Aivars. Televīzijā vai internetā. «Vai abos,» smejas Aivars. Viņam no augstuma neesot bail, jo savulaik mazgājis viesnīcas Latvija logus. Ideju par precēšanos balonā pastāstījis Edītei, kas ir viņa mīļotais cilvēks trīsdesmito gadu. Viņa bijusi ar mieru tādai avantūrai.

Ziemas gaisa balonu festivāls Love Cup 2016 organizē biedrība Sky Amazon 77, kas  popularizē gaisa balonu kustību Latvijā. Idejas autore ir pilote Inga Ūle. Love Cup 2016 pieteikts Ginesa rekordam kā vislielākais vienlaikus lidojumā gaisa balonā salaulāto pāru skaits. Festivāls notiks no 10. līdz 14. februārim. Precēšanās – Valentīndienā. Pati reģistrācija gan notiks Krimuldas vai Jēkabpils dzimtsarakstu nodaļā, un gaisā pāri apmainīsies gredzeniem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu