Pazemes karalis • IR.lv

Pazemes karalis

3
Sagūstītais un uz Mehiko pārvestais narkobarons Joakins Guzmans tiek atrādīts žurnālistu kamerām.

El Čapo varenības aura, šķiet, pieņēmās spēkā ar katru nākamo bēgšanu no ieslodzījuma vietas. Iespējams, tagad viņš tiek uzskatīts par pasaulē viltīgāko cietumsargu apmuļķotāju, tā pārspējot līdz tam iegūto narkotiku karaļa slavu

Ģērbies tikai nosmulētā apakšveļā, pasaulē bēdīgi slavenākais narkobarons izlīda no notekūdeņu caurules lūkas. Burtiski ielas vidū pie kāda lielveikala Meksikas piekrastes pilsētiņā Losmočisā. Pēc nogurdinoši ilgās līšanas pa pazemi izskatījās apjucis. Joakinam Guzmanam, vairāk pazīstamam ar iesauku El Čapo, uz pēdām bija jūras kājnieku vienība, savukārt paša rokaspuišu, kas viņu spētu aizstāvēt, šoreiz līdzās nebija. Tikai viņš pats un viens uzticamākais leitnants. Nācās improvizēt.

Viņi apturēja garāmbraucošu baltu folksvāgenu, taču dažus kvartālus tālāk no mašīnas sāka kūpēt dūmi, stāsta aculiecinieki. Abi vīrieši steidzās pie cita auto, kas bija apstājies pie luksofora. Pie sarkana forda stūres sēdēja kāda kundze, viņai blakus bija meita un piecus gadus vecs mazdēls.

«Tūlīt pat kāpiet ārā!» El Čapo pavadonis pavēlēja vadītājai, tēmējot uz viņu ar ieroci. Sieviete nepretojās, paķēra mazdēlu un pameta mašīnā personīgās mantas. Laupītājs viņai laipni pasniedza rokassomiņu un nospieda gāzes pedāli.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu