ASV varētu Eiropā izvietot modernos iznīcinātājus F-22 • IR.lv

ASV varētu Eiropā izvietot modernos iznīcinātājus F-22

22
ASV iznīcinātājs "F-22 Raptor". Foto: EPA/LETA

Iemesls moderno iznīcinātāju izvietošanai Eiropā ir centieni demonstrēt savas spējas Krievijai

ASV gaisa spēku ministre Debora Lī Džeimsa izteikusies, ka ASV Eiropā varētu izvietot piektās paaudzes iznīcinātāju “F-22 Raptor” eskadriļu, vēsta LETA/BBC.

Mediji vēsta, ka Džeimsa to paziņojusi Parīzes aviošova laikā. Iemesls moderno iznīcinātāju izvietošanai Eiropā ir centieni demonstrēt savas spējas Krievijai.

Pēc ministres vārdiem, Krievija jāuzskata par galveno militāro draudu ASV. Vašingtonas raizes daļēji rada Krievijas arvien biežākie lidojumi pie Eiropas robežām, kā arī tās darbība Ukrainā.

Iepriekš ASV jau izvietoja Eiropā dažas triecienlidmašīnas A-10 un iznīcinātājus F-15. Turklāt, kā pirmdien Pentagons apliecināja, Vašingtonā tiek apspriesti plāni izvietot Austrumeiropā tankus. Oficiāli to uzdevums būtu nodrošināt regulārās NATO militārās mācības.

Krievijas Ārlietu ministrija jau pavēstījusi, ka šie Vašingtonas plāni pārkāpj vienošanās, ar kurām NATO apņēmusies nepaplašināties uz austrumiem un neizvietot smagos ieročus pie Krievijas robežām.

 

Komentāri (22)

Gantrijs Tors 16.06.2015. 13.43

Es gribētu redzēt to Krievijas ārlietu ministrijas piesaukto vienošanos, kurā NATO esot apņēmusies nepaplašināties uz austrumiem. Šī leģendārā vienošanās vienmēr tiek piesaukta, kad NATO izdara ko tādu, kas nav kremlim pa prātam.

1. NATO neiebrūk potenciālajās dalībvalstīs un nedeportē to iedzīvotājus nomiršanai salā un badā.

2. Iestāšanās NATO ir suverēnu valstu izvēle kā drošības garants reālu draudu rezultātā.

+2
0
Atbildēt

0

Valdis Eiserts 16.06.2015. 12.12

Krievijas ārlietu ministrija jau pavēstījusi, ka šie Vašingtonas plāni pārkāpj vienošanās, ar kūrām NATO apņēmusies nepaplašināties uz austrumiem un neizvietot smagos ieročus pie Krievijas robežām.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ģenerālis(Jakubovs 15.06.2015) uzsvēra, ka Krievija ir pilnīgi un galīgi izstājusies no Līguma par konvenciālo bruņojumu Eiropā (CF0) un ka, īstenojot “atbides soļus” to neierobežos nosacījumi par flangiem, kā tas bija agrāk attiecībā uz tanku, lidmašīnu un artilērijas sistēmu izvietošanu pierobežas rajonos.

+1
0
Atbildēt

0

Andris Doveiks 16.06.2015. 13.53

Ja šie lidos virs mums, tad lietus vairs nelīs, jo šie aparātiņi slapjumu nepanes. Vispirms jāizdzenā mākoņi, tad var lidot :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu