Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

2
Bērni cenšas sagrābt Romas pāvesta Franciska roku viņa vizītes laikā Centrālāfrikas Republikā, kas ir bīstamākā pieturvieta svētā tēva vizītē Āfrikā, kurā viņš apmeklēja arī Keniju un Ugandu. Centrālāfrikas Republikā valda nestabila situācija, un franču miera uzturētāji brīdinājuši, ka nevarēs garantēt pāvesta drošību ārpus lidostas.

Nedēļas notikumi pasaulē

Eiropas Savienība un Turcija vienojušās par plānu imigrācijas krīzes risināšanai, arī par trīs miljardu eiro palīdzības paketi Sīrijas bēgļiem Turcijā. Latvija iemaksās 4,3 miljonus eiro. Vācijas kanclere Angela Merkele solījusi jau šogad sākt risināt jautājumu par Turcijas uzņemšanu ES un paātrināt bezvīzu režīma ieviešanu ar Turciju.

ASV prezidents Baraks Obama parakstījis aizsardzības budžetu 607 miljardu dolāru apjomā, kas paredz iespēju sniegt militāru palīdzību Ukrainai 300 miljonu dolāru apjomā. Pieņemt lēmumu par letālu ieroču piegādi Ukrainai Pentagons varēs tikai saskaņā ar ASV Valsts departamentu. 

Ķīnas juaņa uzņemta Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) elitārajā rezerves valūtas grozā. Lēmums stāsies spēkā nākamā gada 1.oktobrī. Juaņa pievienosies ASV dolāram, eiro, Japānas jenai un britu sterliņu mārciņai valūtu grozā, ko SVF izmanto kā starptautisko rezervju aktīvu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu