Vai dieniņ, visi aizlaidīsies uz ASV!? • IR.lv

Vai dieniņ, visi aizlaidīsies uz ASV!?

4
Andris K. Bērziņš

IT uzņēmumu attīstībā mīti atšķiras no realitātes

Amerikāņu uzņēmums Full Contact 2014.gada janvārī nopirka Latvijas lietotņu izstrādātāja firmu Cobook, augsti novērtējot plaši izmantotās iPhone un Mac datoru lietotnes, kuras sešu cilvēku komanda bija izstrādājusi mazāk nekā trīs gadu laikā. Komanda paziņoja, ka visi pārvāksies uz ASV, un preses ziņojumos Latvijā vairāk runāja par valsts pamešanu nekā par jauniešu izdarību, attapību un smaga darba augļiem.

Gandrīz divi gadi pagājuši, un rezultāts ir atšķirīgs. Tikai divi dibinātāji ir ASV. Rīgā tagad strādā jau 12 darbinieku, un nesen man Full Contact vadītājs stāstīja, ka paredz skaitu vēl krietni audzēt. Lai arī citus tas pārsteidz, es tieši to arī sagaidīju. Kāpēc?

Pirmkārt, ASV nav nekāda leiputrija. Daži komandas locekļi nolēma, ka labāk grib atpakaļ mājās. Daļa arī vienkārši nevarēja dabūt darba vīzu. ASV vīzu skaits ir stipri ierobežots, un daudzas firmas cīnās par tām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu