Noziegums un noziedznieki • IR.lv

Noziegums un noziedznieki

3
Aivars Ozoliņš

Ziņojums par MH17 reisa lidmašīnas notriekšanu nenorāda uz atbildīgajiem

Malaizijas aviolīniju reisa MH17 visi 283 pasažieri un 15 apkalpes locekļi acumirklī zaudēja samaņu un pirms nāves nejuta ciešanas, secināts otrdien publiskotajā Nīderlandes Drošības padomes ziņojumā. Lidmašīnu 2014.gada 17.jūlijā notrieca ar Krievijā ražotu raķeti Buk virs «separātistu» kontrolētās teritorijas Austrumukrainā. Ziņojumā pateikts, kā tas notika, bet nav norādīts, kas to izdarīja.

Vainīgo nosaukšana esot citas, kriminālās izmeklēšanas uzdevums, ko Holandes policija sadarbībā ar vēl četru iesaistīto valstu – Ukrainas, Malaizijas, Austrālijas, Beļģijas – pārstāvjiem varētu pabeigt nākamgad. Tomēr rūpīgā izvairīšanās norādīt kaut vai tikai uz iespējamajiem atbildīgajiem par šo noziegumu acīmredzot ir politiski motivēta.

Tiesa, nevēlēšanās aizvainot Krieviju ir krietni novēlota. Krievija jau uzreiz pēc katastrofas skaļi demonstrēja sašutumu par jebkādām norādēm uz savu atbildību un laika gaitā ir piedāvājusi plašu un mainīgi raibu versiju klāstu par lidmašīnas notriecējiem, kuru rindās nav tikai Krievijas militāristu un, šķiet, šoreiz vēl arī citplanētiešu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu