Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā


Par iespējamu līdzekļu piesavināšanos Latvijas krājbankas krimināllietā
prokuratūra sākusi kriminālvajāšanu. Par saukšanu pie kriminālatbildības lēmumi pieņemti pret piecām personām. Lai gan šo cilvēku vārdi netiek atklāti, zināms, ka Valsts policija lūdza sākt vajāšanu par 90 miljonu eiro piesavināšanos pret bijušo bankas vadītāju Ivaru Priedīti (attēlā), bijušo bankas īpašnieku Vladimiru Antonovu un bijušajiem bankas valdes locekļiem.

Par balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās Rēzeknes tiesa apsūdzētajam Jevgeņijam Brovčenko piesprieda 100 stundu piespiedu darba. Apsūdzētais atzinies, ka vēlēšanās pircis balsis par labu no Vienotības saraksta Latgales vēlēšanu apgabalā kandidējušajam politiķim Dzintaram Zaķim. Ar desmit eiro uzpirkti trīs balsotāji, lai tie izvēlētos ceturto deputātu kandidātu sarakstu un ievilktu krustiņu pretī Zaķa uzvārdam.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs lūdzis Ģenerālprokuratūras sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļu saukt pie kriminālatbildības kādu Rīgas tiesas apgabala prokuroru par iespējamu noziegumu saistībā ar neizpaužamu ziņu izpaušanu. Pēc LTV rīcībā esošām ziņām, minētais prokurors ir Zigurds Bunka. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu