Salenieku plunčāšanās • IR.lv

Salenieku plunčāšanās

6
Aivars Ozoliņš

Politiķu pašreizējais rīcības modelis var apdraudēt Latvijas suverenitāti

Krīzes pārbauda politiķu briedumu. Pašlaik, kad Eiropas Savienībai nākas risināt nopietnāko krīzi savas pastāvēšanas vēsturē, Latvijā lēmēju vairākums sacenšas politiskā pozēšanā. Šī krīze ļauj izpausties vissliktākajam, kas Latvijas politikā vienmēr vairāk vai mazāk latenti snaudis, bet nu izraujas ar eiforisku sajūsmu – sak, beidzot varam brīvi parādīt, kādi patiesībā esam!

Dziņu un instinktu atbrīvošanai vienmēr ir sekas, un arī politikā tās var būt letālas. Bēgļu krīze ne Eiropu, ne Latviju nesagraus. Taču krīzes var būt dažādas, bet Latvijas politiķu rādītais rīcības modelis ir kā no rokasgrāmatas, kā pazaudēt valsti.

Ar vai bez Latvijas, Eiropa šo krīzi risinās. Jau top bilance risinājumam bez Latvijas piedalīšanās, un tās ieguvumu ailē ierakstāms tikai īstermiņa reitingu pieaugums niknākajiem pozētājiem «pret Briseli». Bet zaudējumu pusē strauji summējas ne tikai mūsmāju politikas šeptmaņiem laikam netverami abstraktie drošības riski, bet arī viņiem vissvarīgākie finansiālie – Eiropas «naudas lādes» Vācijas politiķi jau aicina samazināt ES fondus valstīm, kuras atsakās piedalīties krīzes risināšanā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu