Filmas vienādojums • IR.lv

Filmas vienādojums

5
Mazi kinoteātri daudziem liekas romantiski, bet realitātē ir grūti, ja gaida, ka strādāsi tikai entuziasma vārdā. «Naudas plūsma ir kā asinsrite. Bez asinsrites nevar kustēties,» saka Kino bize vadītājs Māris Prombergs.

Rīgā jauns kinoteātris! Kino bize repertuārs iepriecinās kino gardēžus

Te būs kafejnīca, te – kinozāle, un tur vēlāk būs ieeja, – kā lepns namatēvs jaunās telpas Elizabetes ielā izrāda Kino bize vadītājs Māris Prombergs. Viesojos tur dienu pirms kinoteātra iesvētībām Baltajā naktī. Zālē pagaidām ir tikai deviņi ar sarkanu mēbeļu samtu apvilkti krēsli, kas mantoti no agrākā Kurzemes kolhoza Zemīte kultūras nama, bet to skaits diennakts laikā izaugs līdz 45 vietām. Mārim ir darba pilnas rokas.

Nebeidzama cīņa

Kino bize nav jaunienācēji filmu izrādīšanā. Kādu laiku kinoteātris darbojās Kaņepes Kultūras centrā, bet to nācās pamest, jo kļuva skaidrs, ka «mājā, kurā ir daudz brīnišķīgu lietu un iniciatīvu, ir grūti visu savienot zem viena jumta». Piemēram, džeza koncerts skaļumā viegli pārspēj filmu, kas tajā pašā laikā tiek demonstrēta aiz sienas. 

Jaunas vietas meklējumi ievilkušies, jo nav daudz telpu, kuru īres maksa nekļūtu par nepārvaramu šķērsli. «Kultūras biznesu pacelt līdz ekonomiski ejošam līmenim ir sarežģīti, jo valda viedoklis, ka kultūra ir kaut kas šķīsts,» skaidro Māris, «visam jābūt bez maksas, katram pieejamam, ko nekad neattiecina uz cīsiņiem un alu.» Mazi kinoteātri daudziem liekas romantiski, bet realitātē ir grūti, ja gaida, ka strādāsi tikai entuziasma vārdā. «Naudas plūsma ir kā asinsrite. Bez asinsrites nevar kustēties,» saka Māris.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu