Bulgārija neļauj Krievijai izmantot gaisa telpu piegāžu lidojumiem uz Sīriju • IR.lv

Bulgārija neļauj Krievijai izmantot gaisa telpu piegāžu lidojumiem uz Sīriju

15
Bēgle no Sīrijas. Foto: EPA/LETA

Bulgāriem ir nopietnas bažas par šo lidmašīnu kravām

Bulgārija noraidījusi Krievijas lūgumu ļaut izmantot tās gaisa telpu piegāžu lidojumiem uz Sīriju, pastāvot bažām par kravu saturu, otrdien paziņoja Bulgārijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre.

“Bulgārijas Ārlietu ministrija nav atļāvusi Krievijas armijas transporta lidmašīnu lidojumus pāri Bulgārijai uz Sīriju,” sacīja amatpersona, norādot, ka lēmums pieņemts jau pirms dažām dienām.

“Mums ir pietiekami daudz informācijas, kas mums rada nopietnas bažas par šo lidmašīnu kravām, un tas ir iemesls atteikumam,” viņa piebilda.

Reaģējot uz ASV paustajām bažām, ka Krievija pastiprina savu militāro klātbūtni Sīrijā un tas draud vēl tālāk destabilizēt situāciju šajā kara plosītajā valstī, Krievijas Ārlietu ministrija pirmdien paziņoja, ka Krievija piegādā Sīrijai militāro aprīkojumu, lai palīdzētu Damaskai “cīnīties pret terorismu”, vēsta LETA/Reuters.

Saistībā ar Bulgārijas atteikumu un Grieķijas paziņojumu, ka ASV lūgušas tai darīt to pašu, Maskava trešdien pieprasīja paskaidrojumus no Sofijas un Atēnām.

“Ja kādam – šajā gadījumā mūsu grieķu un bulgāru partneriem – ir kādas šaubas, tad viņiem, protams, ir jāpaskaidro, kas ir problēma,” ziņu aģentūrai “Interfax” sacīja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Mihails Bogdanovs.

Sīrija ir viena no Krievijas tuvākajām sabiedrotajām Tuvajos Austrumos. Maskava pēdējās nedēļās cenšas ieņemt aktīvāku starpnieka lomu attiecībā uz Sīrijas pilsoņkaru un starptautiskajiem centieniem cīnīties pret “Islāma valsti”, kas kontrolē prāvas teritorijas Sīrijā un Irākā.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā “Islāma valsts” un ar “Al Qaeda” saistītā “Al Nusra”. Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 240 000 cilvēku.

 

Komentāri (15)

Fikseris 09.09.2015. 00.46

“Humanitārā palīdzība” no krievijas, pēc kuras piegādēm katru reizi pieaug apšaudes, bet bads nemazinās.

+5
0
Atbildēt

2

    andrejs > Fikseris 09.09.2015. 13.05

    Donalds Tramps ( izteikti kreiss asv republikāņu prezidenta amata kandidāts) uzskata, ka ar Krieviju ir jādraudzējas. Viņam būšot labas attiecības ar Puķinu. Ukraina esot “Eiropas problēma”

    0
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > Fikseris 09.09.2015. 07.02

    Vienīgie, kas nezina, ko nozīmē Krievijas humānisms, ir Eiropas humānisti.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

Merilī 08.09.2015. 22.32

Pārlapojot dažas dienas vecus “Ir” rakstus, pamanīju, ka pazudis raksts “Kopā ar migrantu un bēgļu straumi Eiropas valstīs iekļuvuši vairāk nekā 4000 tūkstoši Islāma valsts kaujinieku”.

Neatrodu arī nevienu rakstu, kurā iepriekšminētā informācija būtu apstrīdēta un raksta “pazaudēšana” pamatota, vienkārši izlikšanās, ka nekā tāda nav bijis. Nožēlojami, kungi un dāmas, nožēlojami.

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu