Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Uzņēmumu reģistrs (UR) Latvijas pārstāvniecību reģistrā atteicies ierakstīt Krievijas valstij piederošo informatīvo aģentūru Russia Today. Izskatot iesniegto Russia Today pieteikumu un tam pievienotos dokumentus, konstatēts, ka tie neatbilst Latvijas Satversmei, kā arī citiem Latvijas normatīvajiem aktiem. Russia Today, tāpat kā pirms pusgada radītā ziņu aģentūra Sputnik, ir daļa no Krievijas propagandas ieročiem, kas paredzēti Krievijas pozīcijas izplatīšanai dažādās valodās visā pasaulē.

Lai samazinātu avāriju skaitu, uz visbīstamākajām šosejām Latvijā – Rīgas apvedceļa, šosejas Rīga-Bauska-Lietuvas robeža un Tallinas šosejas – tiks uzstādīti speciāli informatīvie displeji, sola Latvijas Valsts ceļu vadītājs Jānis Lange. Pasaules prakse liecina, ka tad ceļu satiksmes negadījumu skaits samazinās par 20% un par 10% krītas ātruma pārkāpēju skaits. Pagājušajā nedēļā Latvijā notika vairākas smagas avārijas, kurās bojā gāja četri cilvēki.

Par uzbraukšanu gājējai Vecrīgā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam (NA) policija piemērojusi septiņu eiro administratīvo sodu. Gerhards ar savu dienesta auto, turklāt būdams 0,41 promiles lielā reibumā, jūnijā uzbrauca dievlūdzējai pie baznīcas Pils ielā. Sieviete guva vieglas traumas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu