Vītolu fonds stipendijās šogad izmaksās vairāk nekā miljonu eiro • IR.lv

Vītolu fonds stipendijās šogad izmaksās vairāk nekā miljonu eiro

21
Vītolu fonda ceļamaize stipendiātiem. Foto: Ieva Čīka, LETA

Ar fonda stipendijām šogad studēs 670 jaunie censoņi

Vītolu fonda administrētajās stipedijās šogad tiks izmaksāti 1 045 000 eiro. 670 studenti no visiem Latvijas novadiem spēs šogad studēt un saņemt stipendijas, informē nodibinājums “Vītolu fonds”.

Kopumā fondam ir pamats lepoties ar 1906 jauniešiem, kas jau ieguvuši augstāko izglītību.

Šogad 189 ziedotāji uzticēja Vītolu fondam administrēt savas stipendijas, un tādējādi ir dāvāta iespēja studēt 670 esošajiem un jaunajiem stipendiātiem.

Vītolu fondam ir uzticējušies 23 uzņēmumi, 15 fondi, 15 organizācijas un 139 privātpersonas, dibinot savā vārdā nosauktās stipendijas.

Daļa no stipendijām ir īpaša, jo tās dibinātas no bijušo stipendiātu ziedojumiem – viņi beiguši studijas, tikko sākuši darba gaitas, daži vēl mācās rezidentūrā vai maģistratūrā. Šogad ar Draugu stipendijām studēs 15 jaunieši.

Pirmais stipendiāts, kurš atgriezās fondā kā ziedotājs – Mečislavs Maculēvičs, teica: „Fonda dibinātāju un atbalstītāju piemērs ir arī maza daļiņa no manas sirdsapziņas, kas uz daudz ko un arī uz paša rīcību aicina lūkoties citādāk nekā pirms tam. Lūkojoties nākotnē, es tiešām neredzu finišu – manai cieņai un pateicībai cilvēkiem, kas visu ir padarījuši iespējamu.”

Vītolu fonds dibināts 2002.gadā ar mērķi stipendiju veidā atbalstīt centīgu, spējīgu, bet maznodrošinātu jauniešu izglītību.

 

Komentāri (21)

Jānis 01.09.2015. 18.23

Bez Vītolu fonda stipendijas diez vai būtu spējis dzīties pēc sevis pilnveides. Prieks, ka jaunajiem censoņām arī ir iespējas :) Novēlu tik, lai jaunie stipendiāti tiektos līdz virsotnēm!

+3
0
Atbildēt

0

latvijas_valsts 01.09.2015. 23.39

Arī Krievijai ir savas stipendijas. Paldies Dievam.

Анастасия, выпускница Балтийской Международной Академии (Латвия): “Рассчитывать на эту стипендию можно начиная со второго курса. В ректоратах знают о такой программе, поэтому советуют успевающим и активным студентам подавать документы. Собрать их в принципе несложно. Я получала эту стипендию со 2-го по 4-й курс. Поддержка – очень хорошая!”

***Программа “Стипендия Мэра Москвы” учреждена в 1997 году в рамках программы помощи соотечественникам, оказавшимся за пределами России.

http://www.meeting.lv/latviyskie-studenty-mogut-rasschityvat-na-stipendiu-mera-moskvy-n93

0
0
Atbildēt

0

Charlie Hebdo 01.09.2015. 22.07

Vītola kungs veic svētīgu darbu, taču, ņemot vērā mūsu varturu darītās nelietības, valstij reālāks labums būtu no mecenātu algotām šāvēju brigādēm.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu