Ceturtdien Kalnciema kvartālā koncertēs Jēkabs Nīmanis, JRT aktieri un Vladislavs Nastavševs • IR.lv

Ceturtdien Kalnciema kvartālā koncertēs Jēkabs Nīmanis, JRT aktieri un Vladislavs Nastavševs

27
Andris Keišs un Jēkabs Nīmanis izrādē "Latviešu mīlestība"

Aktieri uzstāsies ar “Mīlestības dziesmām” no izrādes “Latviešu mīlestība”

Ceturtdien, 13.augustā plkst.19 pēc apmeklētāju vēlēšanās Kalnciema kvartālā uzstāsies Jēkabs Nīmanis un Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieri ar “Mīlestības dziesmām” no skatītāju iemīļotās izrādes “Latviešu mīlestība”, raksta aģentūra LETA.

Dziesmas tika radītas JRT izrādei “Latviešu mīlestība” 2004.gadā pēc režisora Alvja Hermaņa iniciatīvas un saturiskās koncepcijas. Dziesmu tekstus veidojuši aktieri Kaspars Znotiņš un Guna Zariņa, taču lielākās daļas albumā dzirdamo dzejoļu autors ir aktieris Vilis Daudziņš. Par dziesmu muzikālo un kompozicionālo pusi galvenais atbildīgais ir Nīmanis, taču albuma ierakstā sapulcējies vesels grupas sastāvs – Nīmanis dzied un spēlē ģitāru, Andris Keišs dzied un spēlē basģitāru, Varis Piņķis spēlē bungas un citus ritma instrumentus, Kristaps Pētersons spēlē kontrabasu, bet Artūrs Bērziņš pūš trombonu. 

Koncerta pirmajā daļā uzstāsies arī JRT režisors un komponists Vladislavs Nastavševs, kas savā priekšnesumā atskaņos paša komponētu mūziku no savām izrādēm. Režisors plašākai auditorijai pazīstams ar izrādēm “Jūlijas jaunkundze”, kas 2012.gadā tika uzvesta Valmieras Drāmas teātrī, “Vecene”, kas pirmizrādi piedzīvoja 2012.gadā Latvijas Nacionālajā teātrī, kā arī šī gada izrādēm – “Idiots” Nacionālajā teātrī un “Cerību ezers” JRT. Režisora izrāde “Peldošie, ceļojošie” saņēmusi 2013./2014.gada sezonas “Spēlmaņu nakts” balvu “Gada lielās formas izrāde” un laikraksta “Diena” Gada balvu kultūrā 2014.gadā. Nastavševs par šo izrādi “Spēlmaņu naktī” nominēts kā gada režisors. 

Vairāk informācijas Kalnciema kvartāla mājas lapā

Pasākuma laikā darbosies dažādas brīvdabas kafejnīcas. 

Ieeja koncertā būs bez maksas.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu