Līderības cikls ar Žaneti Droni • IR.lv

Līderības cikls ar Žaneti Droni

28

Darbnīcu cikls par personības attīstību, personīgo ietekmi, emocijām un personības transformāciju.

Līderis un personības attīstība –  27. oktobrī, plkst. 16:00-19:00
Līderis un personīgā ietekme – 25. novembrī, plkst. 16:00-19:00
Līderis un emocijas – 10. decembrī, plkst. 16:00-19:00
Līderis un personības transformācija – 14. janvārī, plkst. 16:00-19:00

1. darbnīca
Līderis un personības attīstība –  27. oktobrī, plkst. 16:00-19:00
Savā ikdienas darbā, sabiedrībā, politikā, medijos mēs sastopam daudz līderus, kuri, iespējams, ir zinoši savā jomā, bet kuriem trūkst galvenā – gudrības. To nav iespējams iegūt vai apgūt augstskolas solā vai kādos kursos. Tas ir katra mūsu paša personīgās attīstības jautājums.  

Lielākoties tieši negudra rīcība ir mūs skarošo sociālo, ekonomisko un politisko likstu iemesls. Latvijai un Pasaulei vairāk nekā jebkad iepriekš ir nepieciešami gudri līderi. Pirmais solis ceļā uz gudrību ir sevis pamatīga iepazīšana un savas personības attīstīšana. 

Ir daudz veidu, kādos uzsākt sevis iepazīšanas un attīstīšanas ceļu un nevienam nepieder monopols uz patiesību, taču ir instrumenti, kuri iedod ceļa karti un orientierus, lai šo ceļu atrast būtu vienkāršāk. 

Šajā seminārā iepazīsiet un degustēsiet MBTI® (Myers Briggs Type Indicator), pasaulē visplašāk lietoto personīgās, komandu un līderības attīstības instrumentu.

Semināra laikā jums būs iespēja noteikt savu personības tipu saskaņā ar šo instrumentu un iegūt praktiskas ceļas kartes savas personības attīstīšanai.

Dalības maksa: 35 EUR par vienu darbnīcu vai 120 EUR par visām četrām cikla darbnīcām.

Pieteikties! 

2. darbnīca
Līderis un personīgā ietekme – 25. novembrī, plkst. 16:00-19:00
Ja jums ir nācies sastapt cilvēku, kuram nav piešķirta nekāda oficiāla varas pozīcija, bet, kurš panāk vairāk, nekā tāds, kuram tāda ir, jūs esat bijis liecinieks personīgās ietekmes spēkam. 

Vai arī – ja jums ir nācies pašam būt kādā amatā, bet nespēt pielietot tā doto varu, jūs zināsiet, cik neiespējami ir būt efektīvam šādā situācijā. Ja jūsu komanda uzskata, ka jūs neesat pietiekami uzticams, zinošs, vai uzklausīšanas vērts, neko daudz nepanāksiet. 

Ir vērts apstāties un pārdomāt, kas man pašam ir jāmaina, lai es palielinātu savu personīgo ietekmi. Tā ir spēja radīt ietekmi, nepielietojot tiešu varu vai spēku.  Ikvienam līderim ir nepieciešama zināma deva ietekmēšanas spēju, lai tie būtu efektīvi. Taču tas, cik lielā mērā šo spēju avots ir viņa personība vai oficiālā vara – ir ļoti individuāls jautājums.

 Vara un ietekme ir nesaraujami saistītas savā starpā. Cilvēks, kuram var piederēt oficiālā vara, nebūt nenozīmē, ka viņš ir arī ietekmīgs. Taču, lai cilvēks būtu ietekmīgs, viņam ir nepieciešama zināma varas deva. Tas, ka kādam piemīt liela ietekme, ir personīgās efektivitātes rādītājs. Šādi cilvēki spēj radīt pozitīvu atmosfēru un vidi, kas motivē arī citus paveikt lielas un labas lietas. Kolēģi parasti vēlas sadarboties ar šādiem cilvēkiem, un organizācijās viņi tiek augstu novērtēti.

 Brīdī, kad cilvēki izjūt savu nespēju ietekmēt lēmumus, viņi vai nu sadusmojas uz sistēmu, kura viņus ignorē, vai arī kļūst apātiski un pārstāj mēģināt kaut ko ietekmēt un mainīt.  Vadītāji, kuriem nepiemīt ietekme, ir neefektīvi. Turklāt, ja viņi pielieto to varu, kas viņiem ir neadekvātā veidā, tas var novest pie zemas efektivitātes arī viņu vadītajā komandā. 

Cilvēki vairo savu ietekmi, izmantojot vairākus avotus – savas zināšanas, personību vai amatu. 

Šajā seminārā jums būs iespēja attīstīt tās ietekmēšanas prasmes, kas saistītas ar jūsu personību un komunikāciju ar citiem – pārliecinošu uzvedību, sadarbību un attiecībām ar citiem.

Dalības maksa: 35 EUR par šo vienu darbnīcu. Apmeklējot visas četras cikla darbnīcas, dalības maksai 14% atlaide jeb 120 EUR par dalību visās četrās cikla darbnīcās.

Pieteikties!

 3. darbnīca
Līderis un emocijas – 10. decembrī, plkst. 16:00-19:00
Šis laiks ir emocionāli saspringts ikvienam – vadītājiem,  darbiniekiem, klientiem un sadarbības partneriem. Tādēļ ir saprotami, ka klasiskām vadīšanas kompetencēm organizācijā ir nepieciešams līdzsvars, ko sniedz emocionālās inteliģences kompetences – sevis  apzināšanās un sevis vadīšana, iniciatīva, lēmumu pieņemšana, empātija, komunikācija un spēja ietekmēt.

 Divi visbiežāk sastopamie maldīgie priekšstati par emocionālo inteliģenci organizācijās ir, ka, pirmkārt, emocionālā inteliģence nozīmē nepārtraukti izturēties laipni pret visiem un neizrādīt savas emocijas. Otrkārt, tieši otrādi, ka emocionālā inteliģence nozīmē jebkādu emociju brīvu un nekontrolētu izrādīšanu. Taču emocionālā inteliģence ir spēja atpazīt savas un citu cilvēku emocijas, spēja tajās palikt, tās vadīt un par tām runāt. 

 Ikviens no mums ir rīkojies emocijās vai izjutis emociju vadītu rīcību no kāda cita puses. Nereti mums pat ir grūti nosaukt – kā tieši jūtamies ārpus tradicionālajiem trīs emociju režīmiem – labi, normāli, slikti. Taču mēs varam apgūt emocionālās inteliģences kompetences un veidot veiksmīgākas attiecības ar citiem un paši kļūt par nobriedušākām personībām.

 Seminārā padziļināsiet izpratni par emocionālās inteliģences lomu līderībā un attiecībās. Apgūsiet praktiski lietojamus instrumentus emocionālās inteliģences attīstīšanai un pielietošanai ikdienā. 

 Dalības maksa: 35 EUR par šo vienu darbnīcu. Apmeklējot visas četras cikla darbnīcas, dalības maksai 14% atlaide jeb 120 EUR par dalību visās četrās cikla darbnīcās.

Pieteikties!

 4. darbnīca
Līderis un personības transformācija – 14. janvārī, plkst. 16:00-19:00
Daļa no mums jau ir izdzirdējusi modinātāja zvanu, kas aizvien uzstājīgāk par sevi atgādina pusmūža pārejā – starp 30 un 50. Jautājumi par dzīves jēgu, par to, vai daru to, kas man jādara, izdegšana, traģēdijas mūsu pašu vai pazīstamu cilvēku dzīvēs – tas viss mūsos pamodina nemiera sajūtu – vai es eju pareizo ceļu, kā un pa kādu taku doties tālāk?

 Cilvēkam, kurš nolēmis doties sevis izzināšanas un pārveides ceļā, pieejami daudz dažādi maršruti – mentori, garīgie līderi, šamaņi, konsultanti, terapeiti utt. Viens no tiem – koučings, joma, kas kopš 1980. gadiem ir strauji attīstījusies visā pasaulē.

 Problēma ar koučingu, tāpat kā ar lielu daļu citām personīgās izaugsmes un attīstības metodēm, ir tā īslaicīgais efekts. Kamēr vien blakus ir iedvesmojošs koučs, šķiet, ka lietas notiek, taču, palicis uz sava ceļa viens, cilvēks nereti “atslīd” atpakaļ savā iepriekšējā esībā, jo nav ņemts vērā galvenais – cilvēka dabiskā pretestība pārmaiņām.

 Būtiskākā atšķirība starp neskaitāmajām koučinga skolām pasaulē ir – kā tās uzlūko un attiecas pret pārmaiņām – kas nepieciešams, lai lielas, būtiskas, personīgas pārmaiņas patiešām notiktu un būtu noturīgas cilvēka dzīvē? 

 Viens no iedarbīgākajiem un noturīgākajiem personīgās transformācijas veidiem, kas pēdējos 10 gados ir pieejams pasaulē, ir integrālais koučings – metode, kas Latvijā līdz šim nav bijusi nedz pazīstama, nedz pieejama.

 Pirmkārt, šī metode palīdz ārkārtīgi skaidri apzināties savu šā brīža realitāti visos tās aspektos – cilvēka iekšējās, ārējās un starppersonu pasaulē, kā arī sistēmiskajā aspektā.  Otrkārt, padarot cilvēkam sev pašam līdz šim neapzinātos, automātiskos uzvedības, pasaules redzējuma un vērtējuma paradumus redzamus un apzinātus, var sākties efektīvs jauna redzējuma, jaunu paradumu, prasmju un uzvedību veidošanas process. Treškārt, metode ļauj nonākt aci pret aci ar saviem slēptajiem pārmaiņu pretestības mehānismiem un tos pārvarēt, nodrošinot pārmaiņu noturīgumu.

 Integrālais koučings nozīmē smagu, pamatīgu darbu ar sevi ik dienas, taču tas ir vienīgais veids, kā uzaudzēt nepieciešamos muskuļus, lai panākt vēlamo transformāciju un pārmaiņu noturīgumu.

 Semināra laikā jums būs iespēja iepazīties ar integrālā koučinga metodi, daudz lielākā mērā apzināties savu realitāti, iepazīt savu pretestību vēlamām pārmaiņām jūsu dzīvē un gūt idejas savam attīstības ceļam tālāk.

 Dalības maksa: 35 EUR par šo vienu darbnīcu. Apmeklējot visas četras cikla darbnīcas, dalības maksai 14% atlaide jeb 120 EUR par dalību visās četrās cikla darbnīcās.

Pieteikties! 

Darbnīcas vadīs Žanete Drone. Žanetes profesionālās dzīves gājumu var iedalīt divos krasi atšķirīgos posmos. Pirmais, līdz gadiem 30 plus – ārkārtīgi dinamiskajā reklāmas un komunikācijas jomā. Šajā laikā iegūts maģistra grāds komunikācijā Lesteres universitātē Lielbritānijā, strādāts Lattelekom (toreiz vēl ar “k”), dažādos mediju attiecību un komunikācijas nozares posteņos, vadīts Finanšu ministra V. Dombrovska birojs, un izveidota sava reklāmas un komunikācijas aģentūra, vadīti lekciju cikli Vidzemes un Stradiņa universitātēs komunikācijas jomā. Neskatoties uz šķietamajiem panākumiem komunikācijas nozarē, un, sekojot iekšējās navigācijas sistēmas trauksmes zvanam, ap 30 sākās pamatīgi “savas īstās lietas un vietas” meklējumi. To rezultāts ir līdz pat šim brīdim – 39 gadu vecumam, ilgusi nepārtraukta mācīšanās un arī darbība pilnīgi citā jomā. Žanete ir atradusi savu “lietu un vietu” un tā ir līdzgaitniecība pieaugušajiem viņu personības izaugsmē un attīstībā. Žanete apgūst un “nes” uz Latviju tādas personības izaugsmes un transformācijas metodes, kas patiešām spēj radīt paliekošas pārmaiņas šo cilvēku profesionālajās un privātajās dzīvēs un palīdz neatslīdēt atpakaļ iepriekšējā esībā. Žanete ir pirmais un pagaidām vienīgais integrālais koučs Latvijā, kā arī viens no diviem sertificētajiem pasaulē visplašāk lietotā psihometriskā instrumenta MBTI (Myers Briggs Type Indicator) praktiķiem Latvijā. Žanete strādā individuāli ar cilvēkiem, kuri vēlas izkāpt no nepareizajām karjerām, attiecībām un dzīvēm kopumā un sākt dzīvot daudz autentiskāku dzīvi, kā arī ar vadītāju grupām un organizāciju komandām kā organizācijas attīstības centra SpringValley konsultante un pasniedzēja līderības, vadības un sociālo prasmju attīstības jomā.

Vairāk par Žaneti www.zanetedrone.lv un www.springvalley.lv.

Darbnīcu norise plānota ar pārtraukumu kafijas pauzei.

SEB bankas klienti un žurnāla “Ir Nauda” gada abonenti 2015. gada darbnīcām saņem 20% atlaidi. Lai kļūtu par abonentu, nāc te: www.irir.lv/abonesana, raksti uz [email protected] vai zvani – 67281588.


Atlaides nesummējas.

 

Vairāk informācijas: [email protected], 67281588, 29447030, [email protected] 

 

 Darbnīcas notiek sadarbībā ar: 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu