Divas Latvijas • IR.lv

Divas Latvijas

5
Nellija Ločmele

 

Smaidīga ģimene un rudais suns Zipo ar krēpēm kā lauvam – visi pozē fotogrāfam savā pagalmā pie Raiskuma ezera. Sandai šeit dzimtā puse, bet vīrs Ma Tao ir no Ķīnas, taču Latviju sauc par mājām jau vairākus gadus un teic: «Te ir viss, lai cilvēks justos laimīgs.»

Tautietim piebalso Liaņa Jaņa – māk-sliniece, kas, apceļojot Eiropu, iemīlējusies Gaujas lokos. Tik ļoti, ka tagad pārcēlusies pavisam un Cēsīs atvērusi savu salonu. «Nav skaistākas vietas uz pasaules. Es mīlu Latviju,» viņa saka.

Taču Latvija, kas vilina cilvēkus no tūkstošiem kilometru tālienes, spēj darīt te dzimušos tik nelaimīgus, ka labākā izvēle ir aizbraukt. Nesen grūtu lēmumu pieņēmusi psiholoģe Jolanta Cihanoviča – ar mīļoto pārcelsies uz Londonu, lai beidzot varētu būt cilvēks, nevis revolucionāre. «Man ir ļoti jauka ģimene, bet partnerei ir tāds pats dzimums kā man. Viņa ir citas valsts pilsone un Latvijā nevar iegūt uzturēšanās atļauju uz tā pamata, kāpēc tā nepieciešama, – jo dzīvojam kopā,» viņa skaidro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu