Liecinieks Ļitviņenko lietā atsakās liecināt bez Maskavas atļaujas • IR.lv

Liecinieks Ļitviņenko lietā atsakās liecināt bez Maskavas atļaujas

11
Dmitrijs Kovtuns. Foto: AFP/LETA

Kovtuns noliedzis savu līdzdalību Ļitviņenko slepkavībā

Galvenais liecinieks Lielbritānijā 2006.gadā noslepkavotā bijušā Krievijas izlūkdienesta darbinieka Aleksandra Ļitviņenko lietā pirmdien paziņojis, ka tomēr neliecināšot, jo Maskavas varasiestādes viņam nav devušas atļauju.

Bijušais Krievijas armijas virsnieks Dmitrijs Kovtuns pavēstīja, ka viņam nav izdevies “sazināties ar atbilstošu Krievijas izmeklētāju”, lai saņemtu atļauju sniegt liecības, vēsta britu sabiedriskā raidorganizācija BBC.

“Pat ja izmeklētājs, ar kuru man nav izdevies sazināties, dotu man atļauju, viņam būtu jāpieņem lēmums, cik daudz informācijas man jāatklāj,” BBC citē Kovtuna teikto.

Jau piektdien parādījās šaubas par Kovtuna vēlmi liecināt, liekot advokātiem izteikties, ka viņa solījumi sniegt videoliecības par Ļitviņenko slepkavības apstākļiem nav ņemami nopietni, raksta LETA.

Tomēr Kovtuns pirmdien uzstāja, ka vēloties liecināt, un pieļāva, ka viņam nepieciešamo atļauju no Krievijas varētu iegūt britu varasiestādes.

Litviņenko, kas dzīvoja trimdā Lielbritānijā un bija kļuvis par asu Kremļa kritiķi, mira 2006.gada novembrī pēc saindēšanās ar radioaktīvo poloniju-201.

Tiek uzskatīts, ka viņš ticis saindēts tikšanās laikā ar Kovtunu un vēl vienu Krievijas pilsoni – Andreju Lugovoju.

Lielbritānijas prokuratūra apsūdzējusi Kovtunu un Lugovoju par līdzdalību slepkavībā, taču Krievija atteikusies abus izdot tiesāšanai.

Kovtuns noliedzis savu līdzdalību slepkavībā, un aprīlī viņš izteicās, ka Ļitviņenko varētu būt nejauši pats sevi saindējis.

 

Komentāri (11)

lno 27.07.2015. 21.55

ГЛОНАСС завела майора ВС РФ с машиной боеприпасов в лапы хунты. http://nuina.net/hlonass-zavela-majora-vs-rf-s-mashynoj-boeprypasov-v-lapy-hunty/

+3
0
Atbildēt

0

lno 27.07.2015. 21.43

НЕОЖИДАННО. Страсбургский суд признал, что детей Беслана убили не чеченцы, а русский спецназ

http://v7v7v7.com/2015/07/27/neozhidanno-strasburgskiy-sud-prizna/

+3
0
Atbildēt

1

    latvijas_valsts > lno 27.07.2015. 22.11

    Jā? Un vai šajā portālā ir uzrādīts redakcijas sastāvs? Vai redakcijas adrese? Vismaz kaut kādi kontakti? Šī ir kaut kāda lapele, ko izdod jūsu brāļi nacisti, nav pat īsti skaidrs, ukraiņu nacisti vai kādi citi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

lno 27.07.2015. 21.51

Zviedri tomēr atraduši zemūdeni? http://taxfree12.livejournal.com/104863.html

+2
0
Atbildēt

3

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu