Probācijas dienesta uzraudzībā seši dzimumnoziedznieki, kas sodīti ar piespiedu darbu • IR.lv

Probācijas dienesta uzraudzībā seši dzimumnoziedznieki, kas sodīti ar piespiedu darbu

9
Foto: Jānis Saliņš, F64

Probācijas speciālists: vispirms jāpanāk, lai dzimumnoziedznieki atzīst, ka viņi tādi ir

Probācijas dienesta uzraudzībā patlaban ir seši dzimumnoziedznieki, kas sodīti tikai ar piespiedu darbu, Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” teica Valsts probācijas dienesta (VPD) vadītājs Mihails Papsujevičs.

Pērn bijuši 14 šādi noziedznieki. Kā skaidroja Papsujevičs, pārsvarā tie esot “Romeo un Džuljetas” stāsti, kad pilngadīgs puisis tiekas ar 15 gadus vecu meiteni, kurai tiesas procesa laikā aprit 16 gadu.

Viņš uzsvēra, ka lielākā daļa dzimumnoziedznieku noliedz to, ka ir dzimumnoziedznieki. Tādēļ vispirms esot jāpanāk, lai viņi to atzīst, ziņo LETA.

Šogad par pavešanu netiklībā pēc Krimināllikuma 162.panta notiesātas 37 personas, otrdien Saeimas Juridiskās komisijas sēdē informēja Tieslietu ministrijas (TM) pārstāve.

TM Tiesu sistēmas politikas departamenta direktore Inita Ilgaža norādīja, ka šogad notiesātas 37 personas pēc Krimināllikuma 162.panta. Visvairāk šajās lietās tiek piemēroti cietumsodi, bet otrs visbiežāk piemērotais soda veids ir tieši piespiedu darbs.

Saeimas Juridiskās komisija vakar izvērtēja Krimināllikuma regulējumu par seksuālo vardarbību pret bērniem, kā arī likuma piemērošanas praksi un sodu politiku. Sēde tika sasaukta arī tāpēc, ka pilnais spriedums lietā par netiklu darbību veikšanu ar mazgadīgu meiteni Kurzemē pieejams kopš 20.jūlija.

Liepājas tiesa kādu tēvu un dēlu par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo sodījusi ar piespiedu darbu. Gan valsts apsūdzības uzturētājs, gan apsūdzēto advokāts norādījis, ka sods ir adekvāts nodarījumam.

 

Komentāri (9)

traductrice 22.07.2015. 08.50

Vai es pareizi saprotu, ka, piespriežot piespiedu darbus, tiesnese abos pedofīlos saskatīja Romeo un 5-gadīgajā meitenē – Džuljetu?

+4
0
Atbildēt

0

kimsk 22.07.2015. 09.58

Vakar pa TV dzirdēju Judina kungu sakām, ka abiem Romeo piemērots nepareizs Krimināllikuma pants un šajā gadījumā piemērojamais pants paredzot cietumsodu no 5 līdz 15 gadiem. Vai tiesnese un prokurore ir kādas internātpalīgskolas absolventes, nevis personas ar augstāko juridisko izglītību? Vai varbūt abiem Romeo ir ietekmīgi paziņas tiesu sistēmā vai biezs naudasmaks?

+3
0
Atbildēt

2

    traductrice > kimsk 22.07.2015. 10.31

    Vai varbūt abiem Romeo ir ietekmīgi paziņas tiesu sistēmā vai biezs naudasmaks?

    Spriežot pēc tā, ka meitene nāk no nelabvēlīgas ģimenes un abi varoņi ir radinieki, diez vai tur būs kādi biezie naudasmaki pie vainas. Drīzāk pirmais variants. Bet vēl drīzāk, pirmstiesas darbs ir bijis tik “rūpīgs”, ka viss process ir zīmēts ar pirkstu debesīs.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > kimsk 22.07.2015. 12.51

    Vai tikai aktuālajā varoņteiksmā būtiskākais neizrādīsies dziedājums par policijas labo raksturojumu? Cilvēkam, kurš ar policiju nekontaktējas, tādu saņemt diez vai iespējams. Ziņu pienesējam gan.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

v_rostins 22.07.2015. 10.38

Kaut kāds murgs, ja dzimumnoziegumu gadījumos netiek ievērota vecuma gradācija un dzimums. Nekādi nevar pielīdzināt dzimumaktu ar fiziski attīstītu piecpadsmitgadīgu meiteni, desmitgadīgas meitenes izmantošanai, vai vēl ļaunāk, astoņpadsmitgadīga jaunieša sakropļošanai uz mūžu.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu