FOTO: Pasaules latviešu jaunieši “2x2” nometnē • IR.lv

FOTO: Pasaules latviešu jaunieši “2×2” nometnē

28
Latviešu jaunieši no astoņām pasaules valstīm pulcējās "2x2 pasaules jauniešu seminārā" Siguldas novada Ratniekos. Publicitātes foto

Nometnes mērķis ir stiprināt latvietību

Latviešu jaunieši no astoņām pasaules valstīm pulcējās “2×2 pasaules jauniešu seminārā” Siguldas novada Ratniekos. Nometnes mērķis ir stiprināt latvietību, diskutēt par mūsdienu Latviju, latviešu valodas un kultūras nākotni un jauniešu lomu tajā. Līdz šim “2×2” norisinājās ārzemēs, šī ir pirmā reize, kad jaunieši satiekas Latvijā, informē Zane Peneze.

Nedēļas garumā 2×2 dalībniekus uzrunāja Latvijas uzņēmēji, politiķi un viedokļu līderi – uzņēmēja Baiba Rubesa, pētnieciskā žurnāliste Sanita Jemberga, radio personība Toms Grēviņš, režisors Dāvis Sīmanis, sociālantropologs Roberts Ķīlis, politiķis un ārsts Hosams Abu Meri u.c. Nometnes dalībnieki ikdienas nodarbībās apguva latviešu rotkalšanas mākslu, tautas dejas, pavārmākslu. Lekcijās un diskusijās dalībnieki uzzināja aktuālāko politikā, uzņēmējdarbībā, kultūrā un medijos Latvijā.

2×2 nometnes kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem pulcēja ASV trimdas latviešus, tostarp arī nākamo Latvijas prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu. Tieši no 2×2 nometnēm astoņdesmitajos gados radās vairāk pazīstamās ģimeņu nometnes 3×3. Toreiz jauniešu pulcēšanās tika rīkotas, lai otrās paaudzes trimdas latvieši iemācītos pamatzināšanas par Latviju, tās vēsturi un latviešu kultūru, kas ir “jāzina kā tas, kas ir divi reiz divi”.

 

Komentāri (28)

aivarsk 16.07.2015. 15.52

Dīvains raksts!

Jēdzieni “latvietība” un “ģimene” curiku orgānā nav pieminēti negatīvā nozīmē!?

Kaut kas nav kārtībā!

+2
-2
Atbildēt

2

    aivarsk > aivarsk 16.07.2015. 19.53

    Nebūšu tik optimistisks! Vienkārši pasākumā radusies iespēja iekāst piķi no naivajiem 2×2. Skat, tur tak no dagiļa kompānijas spriņģes draudziņi…

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs > aivarsk 16.07.2015. 16.01

    Laikam būs apmulsuma brīdis, kad cilvēks iziet no “liberāļa” lomas un sāk rakstīt to ko patiesībā domā.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu