Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Latvijas valdība vienojusies bēgļu jautājumā – divu gadu laikā valsts varētu uzņemt 250 bēgļu. Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) sacīja, ka šis ir «vienreizējs pasākums». Vēl nepieciešams vienoties, kā Latvija organizēs šo bēgļu uzņemšanu un integrāciju. Uzņemamo bēgļu skaits saistīts ar valsts iekšzemes kopproduktu un iedzīvotāju skaitu.

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītāja Aināra Dimanta atbrīvošanu no NEPLP locekļa amata atbalstīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija, bet vairāku politiķu iesniegumā prasīto pārējo trīs NEPLP locekļu atbrīvošanu noraidīja. Mediju eksperte un RSU pasniedzēja Anda Rožukalne norāda, ka šī ir ļoti nopietna indikācija, ka atsevišķi deputāti var vērsties pret neatkarīgu mediju regulatoru.

Satversmes tiesa par atbilstošu Satversmei atzinusi normu par pienākumu svētku un sēru dienās pacelt valsts karogu, taču sods par šā pienākuma nepildīšanu Satversmei neatbilst. ST atzina, ka apstrīdētās normas ierobežo pieteikuma iesniedzējas Solvitas Olsenas vārda brīvību. Viņa ST vērsās pēc tam, kad tika administratīvi sodīta par valsts karoga nepacelšanu. Tiesa norādīja, ka demokrātiskā sabiedrībā nav pieļaujams sods par viedokļa nepaušanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu