Ukraiņu bērnu sociālajai rehabilitācijai Latvijā saziedoti 57 000 eiro • IR.lv

Ukraiņu bērnu sociālajai rehabilitācijai Latvijā saziedoti 57 000 eiro

27
Akcijas "Kara bērni" laikā. Publicitātes foto

Apsver iespēju uz Latviju atvest vairāk bērnu

Labdarības akcijas “Kara bērni” mērķim, lai uz Latviju atvestu un sniegtu sociālo rehabilitāciju Ukrainas karā cietušiem bērniem, saziedoti teju 57 000 eiro, turklāt 3300 eiro saziedoti pirmdien labdarības koncerta laikā, aģentūrai LETA pastāstīja Rotari kluba “Rīdzene” prezidente Mairita Solima.

Viņa teica, ka tas ir vairāk nekā sākumā bijis plānots, tāpēc labdarības akcijas organizatori jau plāno, ka uz Latviju varētu atvest un sniegt sociālo rehabilitāciju vairāk nekā 48 ukraiņu bērniem.

Tāpat organizatoriem ir ideja – ja bērni tā vēlētos, viņus varētu arī neievietot nacionālajā rehabilitācijas centrā “Vaivari”, bet gan ļaut dažas nedēļas padzīvot latviešu “audžuģimenē”. Solima pieļāva, ka šādi uz Latviju varētu atvest un sniegt palīdzību vēl vairāk bērniem, kā arī šādi rastos pieejams finansējums, lai bērnu viesošanos Latvijā padarītu vēl patīkamāku.

Rotari kluba prezidente norādīja, ka par daļu finansējuma varētu arī bērniem iegādāties drēbes, jo citu biedrību uz Latviju atvestie ukraiņu bērni nereti ir “vien ar to, kas mugurā”.

Solima aicināja ģimenes un cilvēkus apsvērt iespēju uz dažām nedēļām uzņemt šos no Ukrainas atvestos bērnus, lai sniegtu viņiem atelpu no dzimtenē piedzīvotā. Interesenti tiek aicināti sazināties ar Rotari klubiem.

Jau ziņots, ka projekta laikā plānots uz Latviju atvest un sniegt sociālo rehabilitāciju 42 Ukrainas bērniem, kuri cietuši karā un zaudējuši kādu no vecākiem.

Ziedot labdarības akcijas mērķiem var labdarības organizācijas “Ziedot.lv” mājaslapā. Ziedojumu tālrunis: 90006382 (1,47 EUR/par zvanu)

“Ziedot.lv” ziedojumu konts: Swedbank, konta Nr.: LV95HABA0551006150241, mērķis: ziedojums Kara bērni (informācija par kontu numuriem citās bankās, kā arī iespēja ziedot, norēķinoties ar maksājumu kartēm, www.ziedot.lv/kara-berni-2187)

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu