Ceturtdien Daugavas koncertzālē notiks grupas "Dagamba" koncerts • IR.lv

Ceturtdien Daugavas koncertzālē notiks grupas “Dagamba” koncerts

28
Grupa "Dagamba". Foto Ieva Čīka, LETA

Paredzēti arī pirmatskaņojumi no rudenī gaidāmā jaunā albuma

Ceturtdien, 9.jūlijā, plkst.20 Daugavas koncertzālē notiks grupas “Dagamba” koncerts, raksta aģentūra LETA. Koncertā skanēs grupas oriģinālskaņdarbi, kuru radīšanas procesā mūziķi iedvesmojušies no tādiem klasiskās mūzikas komponistiem kā Johans Sebastians Bahs, Ludvigs van Bēthovens, Sergejs Prokofjevs, Karls Orfs un citi. 

Koncertā paredzēti arī vairāki pirmatskaņojumi no rudenī gaidāmā jaunā albuma. Grupā “Dagamba” spēlē čellisti Valters Pūce un Antons Trocjuks, irāņu perkusionists Hamidreza Rahbaralams, kā arī lietuviešu pianists Dainis Tenis. Šādā sastāvā tiek radīta oriģinālmūzika, kuras pamatā ir izmantotas klasiskās mūzikas tēmas, kas padarītas mūsdienīgas un aktuālas. Grupas dalībnieki savu mūziku raksturo kā “crossover”, kas ir dažādu stilu sintēze. “Dagamba” pagājušajā mēnesī debitēja vērienīgajā Glastonberijas festivālā, izpelnoties klausītāju ovācijas. Pēc grupas pārstāvju teiktā, par tās panākumiem festivālā liecina tas, ka “Dagamba” ir uzaicināta uzstāties Glastonberijas festivālā arī nākamgad, kā arī saņēmusi piedāvājumus no koncertu organizatoriem Lielbritānijā, Itālijā, Zviedrijā un citās valstīs. 

18.jūlijā “Dagamba” kopā ar “Sinfonietta Rīga” mūziķiem uzstāsies “Positivus” festivālā, bet rudenī plāno izdot oriģinālmūzikas albumu.

Vairāk informācijas grupas feisbuka lapā

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu