Pašu rokās • IR.lv

Pašu rokās

5
Nellija Ločmele

 

Pasaule ik dienu sagadā iemeslus jukt prātā. Teroristi dievnamos un pludmalēs nogalina līdzcilvēkus. Tehniskas kļūmes dēļ dažās sekundēs gaisā izkūp Space X raķete līdz ar pāris tonnām supervērtīgas kravas, un kosmonautiem tur augšā būs jādzīvo taupīgāk līdz nākamajam sūtījumam. Bet populisms smagu finanšu krīzi Grieķijā pārvērš mokošā farsā – ļaudis grib paturēt eiro, kura ieviešana ir ļāvusi aizdzīvoties pāri savai rocībai, bet vienlaikus negrib atmaksāt parādus un sākt taupīt. Latvijas sniegotajās ārēs augušie zina, ka ragaviņas jāuzvelk atpakaļ kalnā, lai varētu vizināties, bet grieķu svelmē ir citas paražas.

Šie visi ir gana labi iemesli atcerēties veco patiesību, kas māca nošķirt lietas, kuras ir mūsu varā, no tām, ko ietekmēt nevaram. Un tērēt savu enerģiju pirmajām.

Tāda noteikti ir profesijas izvēle, par kuru šobrīd galvas lauza daudzi topošie studenti – šajā žurnāla numurā analizējam, kādu iemeslu dēļ jauniešu intereses iet pretējā virzienā nekā darba tirgus prognozes.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu