Lēmums nebija pārsteigums tiem, kas mani pazīst • IR.lv

Lēmums nebija pārsteigums tiem, kas mani pazīst

6
Andris Bērziņš.
Pauls Raudseps

Nākamnedēļ, 7.jūlijā, pēc viena termiņa prezidenta pilnvaras noliks Andris Bērziņš. Atvadu intervijā viņš personiskāk nekā līdz šim pastāsta par savu pieredzi šajā amatā

Pēdējās dienas amatā Valsts prezidentam Andrim Bērziņam ir noslogotos. Atrast laiku intervijai var tikai pirmdienas vakarā, un arī tad sarunas laiks ir ierobežots, jo astoņos Melngalvju namā ierodas Polijas prezidents, taču temats ir plašs, un ir daudz, par ko runāt.     

Kā vērtējat četrus gadus prezidenta amatā?
Tas laiks bija sarežģītāks, nekā pirms četriem gadiem varēja paredzēt. Man optimisms bija daudz lielāks, ka varēsim iet strauji uz priekšu. Bet man patīk sarežģīts laiks, kad nav atbilžu, bet ir jāmeklē risinājumi.

Ar ko no padarītā lepojaties, un ko tagad būtu darījis citādi?
Teikt, ka es izdarīju šo vai to… Es neesmu tādā veidā orientēts, lai pēc tam varētu uzrakstīt grāmatā, ka tas bija tas, ko es izdarīju. Pasaule ir tik atvērta, un nezināmo ir tik daudz – ja grib kaut ko pavirzīt uz priekšu, vienam cerēt uz kādu rezultātu nav nekāda pamata.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu