Lembofakisms • IR.lv

Lembofakisms

6
Pauls Raudseps

Grieķija savu dzīves līmeni uzturēja, uzdzenot valsts parādu virs 100% no IKP

Iztālēm skatoties, kā Grieķijas valdība nosvilina savu valsti, nedrīkst aizmirst, ka Latvijā bija un ir politiķi, kuri mierīgi aizvestu mūsu valsti līdz tādai pašai katastrofai, ja vien būtu iespēja.

Nosauksim tikai pašu redzamāko. Ja Aivars Lembergs noskūtu galvu un iemācītos grieķiski, viņš bez problēmām varētu pārņemt Grieķijas finanšu ministra Jaņa Varufaka amatu, jo Ventspils mēra domāšanas veids un retorika nemaz tik ļoti neatšķiras no tās, kuru tagad dzird Atēnu valdības gaiteņos.

Tas nekas, ka Lembergs nēsā hūti un savulaik iepazīstināja ar sevi kā «nacionālās buržuāzijas» pārstāvi, bet Aleksa Cipra valdības locekļi atteikušies no šlipsēm un mētājas ar kreisi radikāliem lozungiem. Abus vieno politiska programma, kuru varētu nosaukt par «lembofakismu»: uzpirkt vēlētājus ar citu cilvēku naudu un sākt skaļi kliegt par okupantiem un imperiālistiem, ja šo naudas plūsmu kāds vēlas ierobežot. Ak, jā, ir vēl arī trešais kopīgais elements – gatavība iegāzt valsti ilgstošā postā savu īstermiņa politisko interešu dēļ.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu