"ABLV Bank" īpašnieks ziedo lielu summu Amerika vadītajai partijai • IR.lv

“ABLV Bank” īpašnieks ziedo lielu summu Amerika vadītajai partijai

31
Oļegs Fiļs. Foto: Evija Trifanova, LETA

No citām personām partija šogad ziedojumus nav saņēmusi

AS “ABLV Bank” īpašnieks Oļegs Fiļs jūnijā ziedojis 15 000 eiro Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Andra Amerika vadītajai partijai “Gods kalpot Rīgai”, liecina informācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā.

No citām personām partija šogad ziedojumus nav saņēmusi. Pērn partijai kopumā ziedoti 20 500 eiro un to izdarījušas 13 personas – lielāko summu 15 000 eiro atvēlējis tieši Fiļs, vēsta LETA.

Fiļs pērn arī 7500 eiro pārskaitījis partijai “Vienotība”, bet pirms vairākiem gadiem atvēlējis samērā apjomīgus ziedojumus arī partiju apvienībai “Par Labu Latviju” un “Tautas partija”.

Kopumā viņš visiem iepriekšminētajiem politiskajiem spēkiem atvēlējis 65 957 eiro. Arī otrs AS “ABLV Bank” īpašnieks Ernests Bernis iepriekšējos gados dažādiem politiskajiem spēkiem atvēlējis kopumā 58 071 eiro. 15 000 eiro pērn viņš pārskaitījis partijai “Saskaņa”, liecina KNAB iesniegtā informācija.

Pagājušā gada nogalē žurnālistu Lato Lapsas un Kristīnes Jančevskas, korporatīvo finanšu kompānijas “Laika stars” un SIA “Lursoft” publicētajā pētījumā secināts, ka trešo gadu pēc kārtas Latvijas 100 bagātāko cilvēku saraksta pirmajās vietās ierindoti AS “ABLV Bank” īpašnieki Oļegs Fiļs un Ernests Bernis.

Arī citu banku vadītāji ir ziedojuši partijām, piemēram, AS “Rietumu banka” pārstāvji.

Likums paredz, ka kopējās vienas fiziskas personas iemaksas kalendārā gada laikā vienai partijai nedrīkst pārsniegt 50 minimālo mēnešalgu apmēru – 18 000 eiro.

 

Komentāri (31)

v_rostins 21.06.2015. 22.46

Cik UA tirgotāji, ABLV un Rietumu banka, no savu desmitiem miļjonu peļņas ir izmaksājusi aploksnēs ZRP(v) un SC nekur nav minēts.

+1
-3
Atbildēt

1

    ierados > v_rostins 22.06.2015. 09.11

    Atšķirībā no naudas portfelītī, ko kāds lohs aizmirsa pie galda kājas valdības mājā. Tik un tā viss aizgāja pa kluso, traktoru nopirka, gods godam. Puzes sakņu dārzā kāposti aug griezdamies. Štokos!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu