"SEB bankas" prezidenta amatā Aināru Ozolu nomainīs Ieva Tetere • IR.lv

“SEB bankas” prezidenta amatā Aināru Ozolu nomainīs Ieva Tetere

35
Ieva Tetere. Publicitātes foto

Iepriekšējais vadītājs pievienosies SEB grupas Baltijas divīzijas vadības komandai

No 3.jūlija līdzšinējā “SEB bankas” Latvijā valdes priekšsēdētāja vietniece Ieva Tetere kļūs par bankas prezidenti un valdes priekšsēdētāju, uzņemoties atbildību par turpmāko SEB grupas biznesa stratēģijas īstenošanu Latvijā.

Ainārs Ozols, kurš ieņem “SEB bankas” vadītāja Latvijā amatu kopš 2007.gada 2.jūlija, pievienosies SEB grupas Baltijas divīzijas vadības komandai un, ieņemot Baltijas personāla vadītāja amatu, uzņemsies atbildību par cilvēkresursu attīstības jomu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, raksta LETA.

Tetere paziņojumā medijiem norāda, ka viens no pašreizējiem izaicinājumiem ir sabalansēt sabiedrības un uzņēmēju vēlmi redzēt aktīvāku kredītlīdzekļu plūsmu no banku puses ar augstiem atbildīgas kreditēšanas standartiem. “Mēs varam to paveikt, veltot laiku un iedziļinoties katra klienta vajadzībās, tās izprotot un atbildīgi izvērtējot klienta iespējas. Tādējādi varēsim sniegt arī savu pienesumu ilgtspējīgā un drošā Latvijas ekonomikas izaugsmē,” uzsver Tetere.

Tetere SEB grupā strādā kopš 2005.gada un no 2007.gada ieņem valdes priekšsēdētāja vietnieces pozīciju, vadot privātpersonu un mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu. Tetere ir Starptautiskās profesionālo sertificēto grāmatvežu asociācijas (ACCA) biedre, viņa absolvējusi Latvijas Universitāti ar maģistra grādu ekonomikā un ieguvusi ilgstošu darba pieredzi auditorkompānijā “PriceWaterhouseCoopers”.

SEB grupas Baltijas divīzijas vadītājs Deivids Tīrs augstu vērtē Teteres zināšanas, stratēģisko skatījumu un viņas vadības prasmes. Jaunajā amatā viņa varēs šos talantus izmantot vēl efektīvāk, turpinot nostiprināt “SEB bankas” pozīcijas Latvijā un izvēršot sadarbību gan ar esošajiem klientiem, gan jauniem partneriem. Tīrs atzīmē, ka Tetere ir profesionāle, kas lieliski orientējas Latvijas biznesa vidē, pazīst klientus un to vajadzības.

Tīrs arī pauž gandarījumu, ka Ozols piekritis pievienoties SEB Baltijas divīzijas vadības komandai, lai paceltu nākamajā līmenī SEB grupā strādājošo darbinieku attīstību un izaugsmi. “SEB banka” sākusi ar šīm izmaiņām saistītās dokumentācijas saskaņošanu ar bankas uzraudzības iestādēm – Finanšu un kapitāla tirgus komisiju, kā arī Eiropas Centrālo banku.

 

Komentāri (35)

Absints 11.06.2015. 16.43

Tā ar nesapratu, tas Ozolam tā kā paaugstinājums jāuztver?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu